Saker tar tid

Insåg att jag inte hunnit med bloggen alls på sistone… Det var kanske inte meningen men så mycket annat som tagit min tid och det tar lite tid att hjälpa V; bara att duscha är en procedur! Först ska hans armlås av och då får han inte släppa armen utan måste hålla den på plats så axeln inte rör sig. Så iförd kalsonger står han i duschen och håller sin arm och jag tvättar honom. Sedan bilder vi en enkel mitella som armen hänger i en kort stund medan jag kliver ur duschen och V kan ta av sig kalsongerna och tvätta det som göms i dem! Tror vi båda är glada att jag slipper den biten! Sedan torkar han sig och på med nya kalsonger, jag hjälper honom på med armlåset igen och så dags för deo och hårgelé. Man kan väl sammanfatta det med att det inte direkt går att ta en snabb dusch! Men varannan dag gör vi detta och som tur är så luktar hans svett nästan ingenting!

Idag var hans första besök hos sjukgymnasten och eftersom jag skulle köra honom dit så hängde jag med in och det visade sig vara bra. För de övningar han får göra består av att jag, eller någon annan, böjer på armen! Han får alltså inte göra det av egen kraft. Inga övningar man blir svettig av om man säger så.

Sedan har jag träffat en ny vän! Lite dråpligt men hon är min optiker! När jag kollade synen för ett tag sedan kändes det som en person jag gillade och att jag sedan stötte på henne i Västerås gjorde det hela lite komiskt. Vi bestämde oss för att äta lunch nästa gång hon jobbade i Strängnäs och det var i fredags! Mycket trevlig kvinna i min ålder och vi lär ses igen.

Snart dags att sova så god natt på er!

Annons

4 svar to “Saker tar tid”

 1. Annika Says:

  Förstår att du har fullt upp med att vara sjuksyrra. Hoppas ni har lite mysigt också emellan alla måsten.
  KUL att du träffat en kanske blivande kompis, YAY!! Där man minst anar det!!
  Glad för din skull!

  • Brysselkakan Says:

   Vi har det bra! V har givetvis ont till och från, blir rastlös ganska mycket men dagarna rullar på.
   Ja, en kanske blivande ny kompis vore inte dumt!

 2. Asa Says:

  Tänk vilken tur V har att han har er och att det funkar logistiskt. Hur gör människor som inte har nagra anhöriga eller vänner som kan hjälpa dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: