Mer Montana – med bilder!

Idag körde vi från Billings till Missoula, och jo, vi är fortfarande kvar i Montana. Landskapet har ändrats lite, det är fortfarande väldigt långt mellan hus och samhällen men mer träd och odlad mark. Och så kor! Och enormt långa tåg! Vi har försökt räkna vagnarna och det är kring 150 vagnar i varje tåg! Tre lok fram och ett bak.
En del städer har varit helt beroende av gruvdrift, tex Butte där man utvann bla koppar ur marken. En stad som nu var enormt sliten och nedgången men som en gång var enormt rik. Idag kämpar de med ett enormt problem; grundvattnet håller på att förgiftas helt av gift från gruvan…

Det blev pizza till middag och från ett ställe som fanns med i en roman jag läste i våras! Det visade sig att Biga pizza fanns och också var bra! Riktigt goda vedugnsbakade pizzor på surdeg! Och så körde jag nästan över en sköldpadda! Den var i sakta mak på väg över en hårt trafikerad väg och jag hoppas den överlevde men det är nog inte så sannolikt.

Och nu vore det ju på sin plats med fina bilder från igår men även om jag försökte vid sex i morse så går det inte att ladda upp dem på grund av för slött internet… Så bilder kommer senare! Väl hos yngste sonen fick jag dit bilderna!

Idag kör vi vidare, korsar Idaho lite och sedan in i Washington och i eftermiddag är vi i Pullman och träffar yngste sonen!

Annons

4 svar to “Mer Montana – med bilder!”

 1. Annika Says:

  Vilken härlig resa ni är ute på. Har läst dina tidigare inlägg också. kan tänka mig att utsikterna är MAFFIGA och landskapet mkt intressant, och öde.
  Har aldrig varit i de trakter ni åker igenom nu. MEN skulle gärna vilja. Verkligen!!
  Fortsätt att ha det så bra. Jag hoppas vädret har blivit varmare också. OCH i em når ni då ert mål! KUL!!

 2. karin Sjögren Says:

  Imorgon åker vi till Hälsingland, firar midsommar där och fortsätter väster ut och en sväng in i Norge.
  Glad midsommar, kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: