Sammanfattar

På torsdag är det två veckor sedan vi kom hem från USA och hade ju tänkt summera resan lite. Men som vanligt kom det saker mellan! Som en lägenhet i Linköping att tapetsera.

Men idag tänkte jag göra ett försök!
Vi färdades genom åtta delstater och såg verkligen varierande natur. Har insett hur öde stora delar av USA är, hur glest det är mellan hus och städer, eller kanske mer byar! Byar med 420 invånare, High school, hotell, restauranger mm! Vidder som inte ens gör sig rättvisa på bild, oändliga slätter som breder ut sig. Höga berg med snö på och små floder som när de rinner ut i havet är enorma. Jo, vi åkte ju bredvid Mississippi-floden!
Man kan ju fundera på vad det är för människor som orkar med att bo i dessa ödebygder, vad de lever på, hur de går i skolan och var de köper sin mat. Inte utrymmer för att spontant bli sugen på glass en fredagskväll!
Städer som en gång var rika och blomstrande till kopparn i gruvan tog slut och nu är slitna, fattiga och gruvan är en stor giftgrop med vatten som hotar att förstöra…
Lärt oss att slaget i Little Big horn var om mark som det ju än idag finns så det räcker åt alla mer än väl och egentligen var onödigt att kriga om men General Custer lurade i folk att det fanns guld där.
Vi har ätit gott men konstaterade att vi åkte genom både Montana och Wyoming utan att T fick en enda rejäl köttbit… Men kor såg vi!

Vi landade ju i Chicago, körde upp till Minneapolis och sedan vidare via väg 90 genom landet. I Spokane körde vi söderut till sonen i Pullman innan vi slutade vår bilresa via väg 90 igen i Seattle. Då hade vi kört 2918 miles vilket motsvarar 467 mil!!! Men man kan ju bara konstatera att det är billigare att köra runt så i USA; bensinen för alla dessa mil gick på cirka 2300 kr! Och dessa 467 mil flög vi tillbaka på fyra timmar på vår resa hem via just Chicago!

Vi har så många fina minnen, intryck och insikter med oss hem!
Och handväskor ;-)

Annons

2 svar to “Sammanfattar”

 1. Annika Says:

  Vilken härlig roadtrip ni hade. Verkligen. OCH just det där att se lite av det en turist kanske inte ser annars. USA har sådan enorm mångfald. Från allt till, typ, inget. Jag undrar också hur det är att bo på en plats där det kanske bara bor några 100, och sen ha långt till nästa stad. Just ute på de där vidderna. Det som brukar kallas ”fly over country”.
  Så glad att ni gjorde denna resa. VACKERT är det, onekligen. Ett sådant land med så mkt olik natur vart man än kommer. Love it.

  • Brysselkakan Says:

   En underbar resa! Ja, hur står de ut att bo där? Ibland flera mil till närmaste granne, man får nog vara lite speciellt för att fixa det! Tänk att vara tonåring där…
   Du skulle älska att se all denna natur och variationen i den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: