Snart guppar den vid bryggan

Måndag morgon och ny vecka. Förra veckan försvann fort och innebar en himla massa sökande och letande och då inte bara efter nyckeln!

För vi insåg för ett par veckor sedan att vi inte vill vara utan båt när mellansonen nästa sommar kommer flytta sin närmare Linköping. Så jakten på den rätta båten för oss började.
Vilken modell? Vad vill vi ha i yta? Motor?
Många frågor och några fanns svar på direkt: en Volvo Penta ska sitta i den och det ska vara en inombordsmotor.

Mellansonen kikade på en tänkbar åt oss i Linköping men vi insåg direkt att nä, för liten.
Vi har inte behov, i dags läget, av en båt att sova i men vill ändå ha en del där man kan ligga och mysa, läsa eller bara titta på molnen. Så inte en stängd förpik och vi började kika på det som kallas hardtop, dvs ett fast tak över förpiken med fönster i. Och sitthöjd och soffor.

Tre båtar har vi kollat på, två samma modell och den kändes rätt bra tills vi kikade på en andra modell i onsdags.
Så vi slog till! Visserligen två små fel på motorn men inget som T inte lätt lagar, det är ju precis samma slags motor som i sonens och en sådan kan han väl efter att de haft isär sonens i delar och renoverat den. Motorn i vår är i bra skick, det är bara några små justeringar som behövs.

Så nu har vi lagt handpenning på en Fjord 21HT som vi ska hämta på lördag. Just hämtandet har ställt till en del… Båten är stor och tung och jag ägnade två dagar åt att maila, ringa och smsa utan att hitta ett enda släp i rätt storlek… Kändes rätt hopplöst så vi bestämde oss för att fixa det sista på det släp vi har, ett obromsat som man bara får köra 30 km/h med. Jo, det skulle ju ta evigheter att köra tur och retur till Dalarö men vad var alternativet?
Men i bland står stjärnorna rätt, polleten ramlar ner och man vinner! För vår hyresgäst A smsade mig i fredags och meddelade att han ordnat ett släp! Och helt gratis! Ni kan ju gissa hur glada vi blev!

Så på lördag ska båten hem!
Nu måste vi bara komma på ett bra namn på den, har du förslag vore det kul att veta!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: