Nu står hon här!

Hoppas du haft en fin helg!
Här drog vi tidigt i lördagsmorse mot Dalarö med lånad bil och lånat släp för att dra hem båten. Innan dess hann vi fredags med att rösta, viktig sak. Vi valde att göra det i förtid för T är inte hemma den helgen och jag tänkte nog ändå göra det innan då man blir lite mer flexibel om när man gör det då.

Men i lördags då! Solen sken, lite kylig morgon men varmt i bilen! Vid 7 satt vi i bilen och körde mot Dalarö. Som vanligt när vi åker tidigt någonstans så har vi med oss frukost som vi fixat kvällen innan, på så sätt kan man sova lite längre ju!

DSC_3994.jpg

Vi mötte upp säljaren och  hans fru och det gick fort att lasta båten och sedan rullade vi hemåt igen. Då båten legat i vattnet hela sommaren men inte körts med så kan man väl säga att den var lite kletig under vattenlinjen! Så väl i Strängnäs igen så stannade vi vid en biltvätt och T tvättade av den medan jag matade systemet med polletter och njöt av solen!

DSC_4000

Lagom till vi kom hem kom mellansonen med tåget från Stockholm där han jobbat i veckan och T fick hjälp med båten. Givetvis körde de direkt igång med felsökning och nu vet T vad det är som gör att backen inte går i och delar ska beställas. Inget krångligt egentligen utan mer att en del gått sönder helt enkelt.

DSC_4004

Så vi tog beslutet, vilket vi egentligen gjort redan när vi kikade på båten, att inte lägga i båten utan lägga den på bockarna för vintern direkt. Vill vi åka båt kan vi ju ta sonens som lär ligga i ett tag till. Det tog tid att få den på bockarna och mest för vår båt är så tung och det då per automatik så blir bökigare men till slut stod den där den ska.

DSC_4008

Så resten av helgen har de tömt båten på saker, rivit ur lite saker som ska byggas om och spånat på lösningar. Och båda två gillar skarpt att motorutrymmet är så stort att man kan sitta i det! Underlättar ju arbetet!
Ja, vi har lite att pyssla med i vinter!

Jag ska byta tyget på alla dynor och sy nya gardiner, om vi nu ska ha gardiner, men skenorna sitter där så kanske lika bra. Men bort åker de blå- och vitrandiga med ankare på!

DSC_4002

Jag passade på att renovera vår dörrmatta, gillar formen men med åren har den röda färgen blivit blekt så jag tog en burk röd sprayfärg och mattan blev som ny!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: