Här ska klyvas ved!

Ni kanske minns att jag fick med mig ett rejält antal handväskor hem från USA?
Har inte riktigt ännu använt dem alla men jobbar på det!

Fick också med mig något helt annat, en tung sak på flera kilo i järn.
Min alldeles egna Kindling Cracker! Den med gott minne minns nog att en sådan stod på min önskelista förra julen men tomten levererade inte. Och när de kostar massor i Sverige men bara hälften i USA så beställde jag en som stod och väntade på mig hos yngste sonen när vi kom dit.

Så denna vintern ska jag hugga mindre bitar av vår ved så det sprutar om det! Och utan att vara rädd för att yxan ska hamna där den inte ska! Och jo, den är precis så himla bra som reklamen säger.
Och historien bakom är rätt kul den också:
Kindling Cracker startade som ett skolprojekt när Ayla Hutchinson var 13 år. Nu är hon 17 år och bor på Taranaki, en av de vackraste platserna på Nya Zeeland. Om du inte vet var Nya Zeeland ligger så är det i närheten av Antarktis och en del av Australasien på södra halvklotet.
Ayla gillar att spela korgboll och basket, umgås med familj och vänner och njuta av naturen.
Även om Nya Zeeland är ett tropiskt område kan det bli MYCKET kallt på vintern. Taranaki är namnet på våra berg och vår region. När Taranaki är täckt med snö är det hög tid att tända brasorna. När man är frusen kan man aldrig få igång en brasa tillräckligt snabbt. Rikligt med tändved hjälper till att starta brasan snabbt och det var därför hon uppfann Kindling Cracker (det, och för se till att hennes mammas fick behålla sina fingrar och lemmar intakta!).
Kindling Cracker började som ett skolprojekt när Ayla var 13 år och säljs nu i hela världen med hjälp av hennes fantastiska familj och några riktigt sköna återförsäljare.
Finns mer att läsa här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: