Butiksdöd?

I vår lilla stad finns det ganska många butiker inne i centrum och så ett mindre område ute vid motorvägen. Där ute huserar Willys, Coop, ÖoB, Blomsterlandet, Rusta och några till. Inne i stan finns en del mindre butiker, Lindex, KappAhl, Vero Moda, Dressman, Hemtex, Akademibokhandeln, Ica, Coop, Lidl mfl. Och så många små restauranger.

Men den senaste tiden har det hänt saker… Några matställen har stängt, förutom de som bara har öppet på sommaren, det går rycken att det är pga utpressning…
Och så flyttar Lidl ut till området vid motorvägen, Coop slår igen, cykelbutiken flyttar till annan ort, vår mysiga pysselbutik och även handarbetsbutiken stänger. De två sista pga sjukdom och pension.

Untitled-1 copy

Det är trist… Och gör ju att butikslokaler blir stående tomma.
Men lite hopp finns det för tydligen blev det i fredags klart att handarbetsbutiken fått ny ägare! Banken ville inte låna köparen men en privatperson har gått in med lån så i alla fall blir den butiken kvar i stan!

Annons

2 svar to “Butiksdöd?”

 1. Cecilia Says:

  Låter ju inte bra, vilka matställen är det som stängt? Vi har ofta försökt handla inne i stan eftersom vi vill gynna centrumhandeln men kan tycka att det ibland är svårt att hitta parkering och två timmar med p-skiva hinner man ju inte mycket på!

  • Brysselkakan Says:

   Det är Sju rum & kök och så det där Thaistället på Järnvägsgatan, vet inte vad det hette men det bytte ägare och sedan försvann det något halvår senare.
   Du vet väl att man står utan p-skiva på den stora parkeringen vid hamnen? Då kan man stå hur länge man vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: