Långt bort men nära

Tisdag och jag satt just och funderade på det här med avstånd och kommunikation.
När vi bodde i Bryssel var det rätt OK; vi skötte det mesta av vår kontakt med vänner, barn och annat i Sverige via Skype. Barnen smsade mitt svenska mobilnummer och jag ringde upp dem via Skype.
Men sedan dess, vi har ju varit tillbaka i Sverige i sex år, så har tekniken gått framåt. Idag ringer och smsar man i hela Europa som om man var hemma, ingen extra kostnad och det hade verkligen underlättat om det var så när vi bodde i Bryssel!

Men anledningen till mina funderingar var någon som bor ännu längre bort; vår mellanson i USA. I söndags körde vi någon slags Skype-maraton! Vi brukar samtala via Skype en stund varje helg men just i söndags pågick finalen i Champion of Champions, dvs snooker. Så sonen fixade via sin VPN så han kunde logga in på vårt Viaplay, vi synkade sändningarna så vi näst intill på sekunden såg samma sak och så tittade vi på hela finalen ihop samtidigt som vi samtalade via Skype. En final i snooker är två sessioner så det blev två långa samtal; första på 2 timmar och 30 minuter och andra på 3 timmar och 30 minuter!

Så glad att den teknik vi har idag löste detta, att alla minuter vi samtalade var gratis och med hur bra ljud som helst!
Då blir ju långt bort plötsligt väldigt nära!

Och jo, vår favorit, Ronnie O’Sullivan, vann men det var jämt in i det sista så mycket spännande match.

Annons

4 svar to “Långt bort men nära”

 1. Stella i Italien Says:

  Visst är det härligt att kostnaden för samtal och sms är densamma i hela Europa! Det har gjort livet så mycket lättare, i synnerhet när man som jag reser mellan Italien och Sverige med bil. Fast jag använder Whatsapp för meddelanden, det är ju gratis. Tyvärr kan kvaliteten på telefonsamtal via Whatsapp variera kraftigt. Har noterat att Whtsapp inte är jättevanligt i Sverige. – Jag är så oteknisk så sonens uppkoppling på ert Viaplay låter som ett mirakel… Fint att kunna ordna det! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Ja, underlättar mycket! Men jag skulle säga att Whatsapp är vanligt här med, i alla fall bland våra vänner, barn och deras vänner! Det är det jag använder för sms till äldsta- och mellansonen alltid (yngste vägrar pga deras användaravtal).
   Inte så krångligt att använda vårt Viaplay; en VPN och sedan bara att logga in med användarnamn och lösenord.

 2. Cecilia Says:

  Ja visst är det suveränt att kunna prata gratis via diverse appar! Vet inte hur jag skulle fixat det förr när ett utlandssamtal kostade skjortan, då hade man kanske bara fått prata med dottern 5 minuter i veckan eller så! Synd bara att den äldre generationen som svärmor och mamma inte har anammat det här med mobiler fullt ut!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det underlättar ju verkligen mycket om man bor utomlands eller har nära och kära som gör.
   Tror många äldre tror att det är krångligt utan att ens försöka men om det testar kanske det löser sig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: