Beställda!

Jo, vi letade ju ny diskmaskin. Och kyl/frys. De vi har nu funkar fortfarande men börjar brumma, låta mer och mer och min självavfrostande frys lever inte direkt upp till detta längre samt att de är snart 15 år gamla. Så ja, de lär ju ge upp snart.

Har egentligen letat efter det perfekta kyl/frys-skåpet ett par år nu, kan säga att vill man ha handtag och inte en skåra längs med dörren och absolut ingen display mitt på dörren (så jäkla fult) så är utbudet begränsat. Sedan har jag fastnat för Siemens då de har samma handtag på sina kyl/frysar som ugnar och just en sådan ugn finns precis bredvid  ju. Vårt är 184 cm högt och står i en nisch med väggar runt om.
Inser snart att 184 cm är inte ens något som verkar finnas längre utan nu är det 186 cm som gäller och då vi ändå måste bygga om lite kan vi lika väl göra plats för ett på 201 cm och få större kyl!

Så efter sjuttioelva turer till en viss butik och Googlande deluxe är ny kyl/frys beställd!
Och diskmaskin! Lyckades pruta rejält på diskmaskinen för att kylskåpet har stått i butiken och var det sista.
Nu ska jag bara vänta till den 6 december innan de anländer, det för att T far två veckor till Asien på måndag och sedan en tripp till Tyskland nästan direkt.
Sedan bygger vi om lite och det kommer bli så bra!

Nu ser de olika ut i färgen på bilden men det är de inte! Som tur är!
Vi var helt inne på att diskmaskinen skulle ha funktionen Zeolith-torkning, så inget vatten samlas på tex plast men ändrade oss snabbt. Tydligen så försvinner den effekten om du inte öppnar maskinen inom fyra timmar och visst den är bra men det system Miele har är bättre och diskmaskinen blir inte dyrare. Hos Mieles maskiner är det ånga och fläkt som tar hand om överflödigt vatten och när allt är klart öppnas luckan på glänt, detta utan att släppa ut värme som förstör skåpen bredvid.
Så en sådan fick det bli!

Annons

6 svar to “Beställda!”

  1. Karin Says:

    Vi har också diskmaskin som öppnar sig själv när den är klar samt att den har ett tredje hyllplan för bestick vilket är det absolut bästa.

  2. Annika Says:

    Trevligt med nytt, även om det inte är det roligaste man kan köpa. Dock nödvändigt.
    Hoppas ni blir nöjda nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: