Inte som planerat

Igår eftermiddag satte sig T och jag i bilen för att köra ner till Växjö. Jobb för T och jag valde att åka med för att kunna träffa äldste sonen och hans flickvän lite men också för att i alla fall få träffa T på kvällarna.

Vi var lite veliga om vi skulle köra via Katrineholm ner till E4 eller via Södertälje (större väg så) men vi kom iväg redan vid 14 så vi tog den kortare vägen via Katrineholm.

Men givetvis blev det problem… Väl framme i Katrineholm fick vi inte köra mot Norrköping, vägen helt avstängd pga stor bilolycka. Istället fick vi köra mot Nyköping och det är en rejäl omväg. Vi det här laget snöade det ymnigt och var blixthalt och den vägen vi fick köra är inte direkt en stor väg…

När vi väl är på E4 hinner vi köra max tio minuter förrän vi inser att det är bilolycka här med… Inte stopp men köer och långsam trafik ett bra tag. Vi åker in till Norrköping och plockar upp mellansonens flickvän som jobbar där och tar med henne hem till dem i Linköping. Lämnar av några saker, kollar deras nya bil och så åker vi igen.

Vidare ner förbi Jönköping, ner till Värnamo och svänger av E4 och åker mot Växjö.
Och där är det stopp igen… Tvärstopp. En lastbil som står på tvären över hela vägen och gjort så hela dagen men det har tagit tid att få dit en bärgare tydligen. Bilar har kunnat köra växelvis förbi men när vi kommer har just bärgaren anlänt och det är totalstopp i över en timme.

Väl framme i Växjö var det rätt skönt att kunna krypa ner under täcket och sova. Visserligen tog vår resa över två timmar längre än planerat men fram kom vi och det gick ingen nöd på oss. Tacksam att inget hände oss med tanke på att väglaget var uselt ett bra tag och att den ena av olyckorna var riktigt allvarlig och en dog…

2 svar to “Inte som planerat”

  1. Ruth i Virginia Says:

    Det lät väldigt jobbigt det där!
    Tur och/eller skicklighet att ni kom dit ni ville till slut? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: