Snö, solen och en kissemiss

DSC_4558.jpg

Vintern har tydligen bestämt sig för att stanna ett tag och ni kan nog ana vad jag tycker om det… Massor av snö och det fylls på lite varje dag, många minus ute och mer snö på gång. Att det sedan töade ett halvt dygn plus regn för drygt en vecka sedan gör att det är så knöligt och isigt ute under snön. Trottoarerna i stan är hopplösa att gå på; lös snö på knölig is. Och nu ska det komma mer snö, töa igen ett halvt dygn och sedan frysa på igen…
Men det är som det är och bara att skotta snö och vara glad! I alla fall fick jag en skymt av solen igår!

Igår var det dags för mellansonen att efter en veckas jobb i Düsseldorf flyga hem igen, det gick väl sådär… Hans första flyg var helt inställt, det visste han dagen innan och berodde nog inte på snön. Så istället för att flyga Düsseldorf-Amsterdam så fick han flyga ner till München… det planet var kraftigt försenat så han missade flyget upp till Amsterdam och därmed också flyget hem till Linköping. Väl i Amsterdam, och fem timmars väntan, landade nästa plan från Düsseldorf så han kunde lika väl fått flyga med det. När han då till sist, efter drygt fem timmars väntan i Amsterdam, ska få flyga till Linköping får de sitta i det planet 1,5 h innan det lyfte… Tur att han är ledig idag!

Och igår fick äldste sonen och hans R äntligen hämta hem sin lilla kissemiss! Hon verkar, än så länge, gilla att bo hos dem. For runt, kikade och klättrade för att till slut somna. På ryggstödet till soffan! Nu verkar hon tycka att hon ska sova tätt intill sonen när han jobbar.

Här hos mig, förutom att skotta snö, pågår projektet att klä om alla dynor till båten. Ryggdynorna är klara så när som på att jag behöver T:s hjälp med att skjuta fast det med häftpistolen. Tre dynor kvar och de lär ta mer tid och tankeverksamhet!

Ha en bra dag!

Annons

6 svar to “Snö, solen och en kissemiss”

 1. Annika Says:

  Det där är inte kul, när tempen går upp och ner. När det töar och fryser på, om och om igen.
  Hos mig är det svinkallt, -17. MEN det hävst till helgen. På tisdag 18 grader varmt. I slutet av nästa vecka, ner på ngra minus igen. Gillar det inte. Har helst en konstant vinter med runt -5. Skulle vara perfekt :-)
  Vilken söt kattunge.

  • Brysselkakan Says:

   Nä, det där flexandet i temp är så jobbigt men ändå lite mer ”normalt” här. För dina -17 och sedan +18 är ju helt knäppt!
   Ja, kissen är söt!

 2. Stella i Italien Says:

  Hopplöst väder i centrala Italien, regn regn regn och nordanvind. Temp går upp och ner. Min hund gillar inte att bli våt så det gäller att hålla koll på ev. korta uppehåll för att ta ut honom på promenad. – Men kattungen! vilken ljuvlig liten dunboll! Grattis till de lyckliga ägana! Stella i Italien

  • Brysselkakan Says:

   Regnande är ju inte kul, snön är ju i alla fall rätt torr! Men förstår din hund; vem vill bli blöt!?
   Ja, visst är hon söt! Kommer bli galet bortskämd misstänker jag!

 3. Stockholm Shanghai Says:

  Åh , älskar katter och tiden när de är kattungar är helt ljuvlig . Har under åren haft några fina personligheter . Söta bondisar och vackra blåögda Heliga birmor . Dock fick jag pga av hans allergi göra ett val när jag träffade Herrn . Då blev vi med vår mysiga hund Dino istället .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: