”Vi fick så vi teg”

Det snöade ju redan igår och mer var på väg. Började så smått i går kväll och i morse vaknade vi till detta när vi kikade ut:

Jo, galet mycket snö och det har också blåst i natt så våra fönster var rätt igensnöade. Och då är de cirka 6-7 meter ovanför backen!
Frukost och Yatzy och sedan bara att ta på sig och ge sig ut. Kan meddela att vi knappt fick upp ytterdörren! T fick trycka rejält.

Som tur är har vi en snöslunga så T kör igång och jag kommer efter med skyffeln. Det tar ett tag att skotta fram gångar, två bilar, en bra bit trottoar och parkering för cirka sex bilar. En granne som pulsade förbi med sin hund sa att nu fick vi allt så vi teg! Så sant! Så här mycket snö minns jag inte att vi fått sedan vi bodde i Östersund men då fick vi 80 cm på en natt. Minns att yngste sonen, som då var drygt ett år, bokstavligen försvann ner i snön!

Vår hyresgäst kom ut och skottade fram sin ena bil så vi kunde flytta runt bilar för att kunna skotta av kring dem. Det tog sin tid och han körde fast några gånger. Och när han sedan skulle ta sig ut med sin fyrhjulsdrivna bil, för att köra sin flickvän till Bromma, så fastnade han ute på gatan. T fick skotta och knuffa innan de kom iväg. Hoppas verkligen hon kom iväg med sitt flyg till Gotland.

Nu är vi inne igen och väntar på att plogbilen ska komma. Misstänker att han, som vanligt, kommer tippa all snö åt vårt håll. Lite märkligt då det ju inte bor någon mittemot och snön mer än väl kunde ligga där. Nåja, bara att avvakta och sedan ut och skotta igen.
Sedan kommer sotaren i morgon så T måste upp på taket och skotta av landgången där. Och jag står i luckan och håller tummarna. Och jo, givetvis har han sele på sig.

 

Annons

6 svar to “”Vi fick så vi teg””

 1. Cecilia Says:

  Avundas er inte!
  Känner mig också lite orolig för vårt hus,känns inte bra när man inte har koll på hur läget är!

  • Brysselkakan Says:

   Det är minus och lätt snö (ska blir -14 i morgon) så tyngden behöver du inte vara rädd för. Tyvärr ska det ev regna senare i veckan och sedan frysa igen. Har ni ingen som kollar till huset och kan skotta lite?

   • Cecilia Says:

    Är min 75 åriga mamma som kollar huset så blir inte så mycket skottat men vi delar garage med grannen så hoppas de hör av sig om det blir för mycket snö eftersom det är det enda platta taket som oroar ,hustaket är så brant så där rasar snön av!

   • Brysselkakan Says:

    Platta tak är ju lite mer känsliga men jag tror att det är lugnt än! Kanske grannen skottar av även ert tak om han ändå ska ta sitt. Men förstår din oro, man kan inte göra så mycket åt sånt här på distans ju.

 2. karin Sjögren Says:

  Ja snö fick vi och här är det bara att acceptera att plogbilen slungar in snön på garage infarten och tung är den. Igår var det jag som fick köra snöslungan för tungt för R just nu. Lite svårt för mig, jag är litet för kort i rocken, med det gick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: