Han kämpade tappert

När vi sitter här i soffan igår eftermiddag hoppas T plötsligt upp, kränger på sig överdragsbyxor och går ner. Han hörde att plogbilen var på väg och tänkte banne mig inte låta den tippa all snö från gatan på vår trottoar!
Så där stod han, halvvägs ut i gatan och pekade bestämt vilket håll han ville ha snön åt.
Och det funkade! Kanske fick de köra någon gång mer just utanför oss men all snö lades åt den sidan som ingen bor på.

DSC_4604

Dock var det en person som inte blev lika glad. Han i den silverfärgade bilen. Han har parkerat där nu i över en månad, bilen står där mest hela tiden och det är parkeringsförbud där. Han bor i en lägenhet längre bort och oklart varför han envisas med att ställa sig där. Så inplogad blev han.
Lite senare, när det blivit mörkt kom han för att skotta fram sin bil. Med en isskrapa och en sådan lite sopborste som man har till rutorna! Han kämpade på, gav upp, kom tillbaka med en skyffel men kom inte direkt längre med den.
Så efter en timme tyckte T att killen behövde hjälp, ringde ner till vår hyresgäst och de båda gick ut och skottade på rätt ställen och knuffade ut bilen. Kanske han lärt sig att man inte ska parkera där, i alla fall inte när det snöar!

DSC_4605

Även taket fick sig ett besök i går, skotta av landgången till sotaren som just varit här.
Bra utsikt där uppe!

Dags att köra till Willys, håll tummarna att de fått in mat som vanligt trots snön för vi har en kollega till T på middag i kväll och mat måste inköpas!

Annons

2 svar to “Han kämpade tappert”

 1. Annika Says:

  Så bra att gå ut och guida plogbilen. OCH bra att de plogade på annat sätt. Sådär som killens bil såg ut brukar bilar på min gata se ut också efter stora snödrabbningar. Även de som står som de ska sas. Hemskt att gräva ut en sådan bil. Snällt av er grannar att hjälpa honom.
  Ni har fått mkt snö. OCH jag har 18 grader varmt under tiden, ja vet inte vad man ska säga …

  • Brysselkakan Says:

   Mer snö idag och mer bilproblem… Idag kom kommunens parkeringsvakt ut hit, tror de som plogar ringt honom, och han satte böter på fyra bilar som parkerat där man inte får och som då gör att det inte går ploga ordentligt.
   Töar lite här med men inga +18!!! Galet varmt ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: