Jag ser på TV – inredningsprogram

Det går lite i vågor men rätt ofta kikar jag på diverse inrednings- och arkitektprogram på TV. De flesta från UK men någon från USA och Sverige också. De flesta hittar jag via diverse play-tjänster och det passar mig perfekt, då kan jag se dem när det passar mig.

ladda ned

Joanna och Chip! Så kul par! För lite grejen med alla dessa program är att jag fastnar för de som är programledare. Så synd att de här två inte gör fler säsonger. Hur som helst; de hjälper par i Texas att hitta nya hem för en viss budget (renovering inkluderad). Paren får välja på tre alternativ och husen genomgår oftast en total förvandling.

ladda ned

Makalösa hem eller som det heter i original; The World’s Most Extraordinary Homes. En BBC-produktion, dvs hög klass. Duon Piers Taylor och Caroline Quentin får nycklar till helt fantastiska hem på olika platser på vår jord. Också ett kul par, helt olika men bra mix.

1453982436000

Och så svenska Husdrömmar. Pernilla Månsson Colt, som nu bytts ut till Anne Lundblad (får se hur det blir och om det funkar) och så Gert Wingårdh. De följer par som renoverar, det tar ofta ett eller flera år men de återkommer till paret med jämna mellanrum i samma program och det blir en del om hur man som par fixar att göra sånt här ihop. Vissa par har faktiskt skilt sig mot slutet.

721ffc82-033f-471e-8c24-ed7955918af8

Location, location, location! Eller det mer trista svenska namnet Husjägarna. Kirstie Allsopp och Phil Spencer! Alltså dessa två är så roliga! Inte gifta men de har jobbat ihop i så många år att de beter sig som ett par och bara älskar dem. I varje program hjälper de varsitt par att i UK hitta nya hem, budget ska hållas, långa listor på önskemål, kanske inte alltid riktigt samma mål på båda och så till slut budgivning för att se om paren får köpa det hus de vill ha och om det går få ner priset. Lite då och då gör de uppföljning på hur det gått för par i tidigare program.
Och så höll jag på att glömma att de även gör Love it or list it! Tack Annika att du påminde mig!

GDA-UK

BBC igen, dvs bra! Kevin McCloud följer personer som bygger på udda platser, udda hus, udda renoveringar och stora drömmar. Blir det klart? Hålls budgeten? Alltid en massa strul på vägen men det är det ju alltid när man bygger hus. Finns en version med hus i Australien men den serien gillar jag inte.

p9061423_b_v7_ae

Och så det här. Lite skämskudde på det men gillar det ändå. Par som söker bostad på det som vi kanske skulle kalla semesterplatser. Spanien, Italien, Frankrike, Florida och Portugal. De har så klart en begränsad budget, massor av önskemål och sedan ska man ju ta steget  också. Ibland blir det köp och ibland inte.
Numera finns det en annan variant på detta och då är de två mäklare som letar hus åt samma par; ett i UK och ett i annat land och tar paret steget att flytta? Ofta vill de båda i paren helt olika.

Detta är mina favoriter just nu. Och som jag nämnt; det är lika mycket de som håller i programmen som gör att jag tittar!
Gillar du också denna typen av program? Av samma anledningar?
Berätta gärna!

Alla bilder lånade från Internet.
Annons

9 svar to “Jag ser på TV – inredningsprogram”

 1. Cecilia Says:

  Jag gillar också såna serier! Har inte sett Makalösa hem men alla de andra och av dom du nämner så är favoriterna Phil och Kirstie, älskar hur dom gnabbas med varandra!
  En annan av mina favorit serier i den genren är Homes under the hammer (kommer inte ihåg vad den heter på svenska) om hus som säljs på auktion och sen renoveras. Blir lika fascinerad varje gång hur lite det kostar att renovera i UK!
  Tyckte Anne Lundberg gjorde bra ifrån sig även om jag gillar Pernilla Månsson Colt också.
  Har även sett ett trädgårdsprogram med Pernilla som jag inte kommer ihåg vad det heter som jag gillade jättemycket. Kan inte förstå varför jag gillar trädgårdsprogram så mycket eftersom jag är noll intresserad av min egen trädgård och hatar att ”påta i trädgården”!

  • Brysselkakan Says:

   Phil och Kirstie är mina absoluta favoriter! Och precis som du säger; älskar deras gnabbande! Homes under the hammer har jag inte sett, ska undersökas!
   Jo, Anne klarade sig bra men tycker hon är lite för klämkäck och det passar i Antikrundan men, nåja det ger sig!
   Trädgårdsprogram har jag inte fastnat för, noll intresse där men gillar när de gör om även trädgården i inredningsprogram men då är det ju inte så mycket om själva växterna utan mer helheten.

 2. Annika Says:

  Ja, jag ser gärna Fixer Upper! Chip and Joanna har skapat sig ett helt imperium runt sig. Verkligen alltså. Tidning, Magnolia, tror tom de snackar egen tv-kanal. OCH det är verkligen ett trevligt program, Fixer Upper.

  Extraordinarie Homes ser jag också. GILLAR det!! Gillar dem tillsammans.
  OCh hemmen är fascinernade.

  Sen ser jag ett par program på HGTV här i USA.
  House Hunters och Love it or List it.

  Stay Here på Netflix gillar jag massor. De hjälper Air BnB-värdar att göra de ställen de hyr ut attraktiva.

  Såg ett supertrevligt program på samma tema på Netflix, minns inte vad det heter. Från Australien. Air BnB-värdar som visar upp sina hus, och där de tävlar om vem som har det bästa stället. Gillade mkt.

  Marie Kondo gillar jag också då och då.

  De flesta av dessa program ser jag på då och då, när jag inte riktigt vet vad jag vill se.

  SVTs inredningsprogram måste jag ta mig tid att se.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, Chip och Joanna har verkligen skapat ett imperium. Drar nog in enorma mängder pengar men de har också kämpat hårt för att nå dit antar jag.
   Och tack för att du påminde mig om Love it or list it! Vet inte om du menar samma som mig men antar att det ändå är samma koncept. Blev tvungen att uppdatera inlägget med det.
   Har sett en del av de där programmen kring Air BnB men de har inte riktigt tilltalat mig, tyvärr.
   Och tror du skulle gilla Husdrömmar, finns flera säsonger att se ikapp!
   Tack för dina tips!

 3. Karin Says:

  Tittar också på de där programmen, fast inte det svenska då jag bor i England. Kollar även på Buying and Selling. Amerikanskt program liknande Chip and Joanna fast med ett tvillingbrorspar som programledare. En är hantverkare och den andra mäklare. Då fixar de till huset som ska säljas för att få mer pengar för det och sedan hittar de ett nytt hus till familjen som medverkar. Tror de håller sig i samma område i en hel säsong. Säsongen som visas här nu är de i Nashville området.

  • Brysselkakan Says:

   Låter lite som Property Brothers men de är i Kanada och de avsnitt man kan se här är rysligt gamla och omoderna, tyvärr. Ska se om jag kan hitta det här. Just nu vill jag att nya säsonger av Location, location, location ska visas här.

 4. Stella i Italien Says:

  Phil och Kirstie är mina favoriter också! De är så mysiga, och så gillar jag konceptet att de har en bestämd budget att röra sig med. Här i Italien har Sky (satellitkanalen) en kanal som nästan enbart sänder dylika program. Brukar se allt som BBC gör för de är så himla välgjorda. Har också sett en hel del USA- eller Kanadabaserade program (bl a dem med bröderna som väljer och renoverar, samt ett med ett par svågrar), men de är ofta mindre välgjorda Stella

  • Brysselkakan Says:

   Phil och Kirstie är bäst! Och håller helt med om att BBC gör proffsigast program. Kul att även du i Italien har tillgång till stort utbud av denna sorts program.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: