Detaljer

Fick fråga från Monica i går om hur jag gjorde när jag sydde fast kardborrebanden på baksidan av dynorna.
Blev väldigt fina! När du satte kardborrband, satte du hela längs med sidan eller ”snuttar” av dem med lite avstånd emellan?

Och kom på att det kanske finns de där ute som undrar över detaljerna!
Just den frågan besvarade jag så här:
Satte kardborrband hela vägen men lämnade ca 3 cm i var ända och där sydde jag ett X. Hoppas du förstår!

DSC_4638

DSC_4636

DSC_4637 (1)

DSC_4639

Så jag sydde alltså fast kardborrebanden längs hela baksidan med undantag för de sista centimeterna på varje sida. Där sydde jag ett X, syns på andra bilden. Allt detta mest för att inte fresta på sömmarna när dynorna skulle i, rätt bökigt kan jag meddela; trots kardborre hela vägen så är det liten öppning och stor dyna. Själva kardborrebanden syddes fast med zick-zack, kan ju diskuteras om det blir snyggt men med rätt nyans på tråden och att det sitter på undersidan tyckte jag att det var rätt val och betydligt enklare att sy fast dem än att vingligt sy med raksöm längs de smala kanterna på ett kardborreband.

Jag valde också att sy med raksöm längs alla sömmar från rätsidan och konsekvent vika dessa sömsmåner åt samma håll så det blev enhetligt.
Små detaljer som tar lite extra tid men som gör att slutresultatet ser mer välgjort ut!

Annons

4 svar to “Detaljer”

  1. Monica Says:

    Tack för svar och mer detaljer! Du gjorde allt väldigt snyggt och nu ser jag tyget bättre också, snyggt! Och fint sytt! Och förstår att det är klokast att göra så med kardborrbanden hela vägen så att det blir tätt och fint.

  2. Cecilia Says:

    Så snyggt! Syns att det är ett proffs som gjort det! Själv skulle jag inte ens kunna sy en näsduk! Sedan min gamla 40-åriga symaskin pajjade har jag inte brytt mig om att skaffa en ny så nu är det ”strykremsor” som gäller när jag fållar gardiner och resten får skötas för hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: