Leta och spana

Hoppsan! En vecka sedan jag skrev sist och vad ska jag skylla på? Ibland flyger tiden och även jag kan ha fullt upp!

Innan förra helgen insåg vi att det där mailet vi väntat på om att T ska byta tjänstebil inte var ett mail utan ett brev som legat i hans postfack sedan efter jul… Så jo, det blev plötsligt bråttom. Så förra helgen var vi på Bilia och pratade och provkörde bil. För att sedan inse att den modell vi ville ha alternativt de vi kan tänka oss är helt slut…

Alternativet är då en bil vi kanske inte valt som också skulle kosta oss betydligt mer. För ni ska inte tro att det är billigt med tjänstebil, för många många år sedan det var så. Nä, numera betalar man dyrt, tex vår V90 kostar ca 6000 kr/månad och då betalar man fullt pris för allt bränsle (givetvis får T tillbaka för det han kör i tjänsten) samt att man inte kommer i närheten av de avdrag för resor till och från jobb som de som äger sin bil har möjlighet till.

DSC_4667.jpg

Så efter lite diskuterande har vi kommit fram till att T säger upp sitt tjänstebilsavtal när det löper ut i maj och vi köper en egen bil.
Och det är det där sista som upptagit mycket tid förra veckan. Vi har sökt på Blocket, Googlat bilmodeller, lärt oss om Euro 5 och Euro 6 och provkört en hel del bilar. Vi har en vi är mycket intresserade av här i stan men har också hittat samma modell men med ännu mer tillval i Köping och den ska vi spana på under veckan. Sedan får vi se! Det är egentligen ingen panik för T har sin tjänstebil till siste maj hur som helst.

Och även om snön just idag faller från himlen så såg jag ett tydligt vårtecken i torsdags!
Skinnbaggar!

DSC_4668

Annons

2 svar to “Leta och spana”

  1. Annika Says:

    Ja, det var dyrt det med tjänstebil. Trodde verkligen det var billigare. Så visst kan jag fatta att ni tjänar på att köpa en egen. Trodde absolut att det var förmånligare.
    Lycka till med bilköpet, hoppas ni blir nöjda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: