På gott och ont

Alltså, det här med reklam. Vi bokstavligen förföljs av den.
Minsta lilla sökning, eller faktiskt samtal i telefon om något, leder till att vi bokstavligen drunknar i reklam om den saken.
Och ibland blir det riktigt löjligt.
Som när jag kikat på kläder hos Kappahl och dessa dyker upp i tre annonser bredvid varandra…

Untitled-1 copy copy

Eller när DN har en artikel om läsk och det precis under dyker upp reklam om samma slags läsk. Och jo, kläderna dyker upp där också…

Untitled-2 copyUntitled-3 copy

Och vad ska man göra? Ett sätt är att ALLTID surfa i inkognito-fönster, funkar fin fint men ger bieffekter som att man inte har någon historik att gå tillbaka till om man behöver det.
Eller så är det bara att tugga i sig att vi dränks i reklam, att vi vänjer oss och kanske trots allt inte riktigt ser den. Ni vet skogen för alla träden-effekten.

Alla bilder är skärmdumpar från DN, hoppas de tycker det är OK.

Annons

4 svar to “På gott och ont”

 1. anne vh Says:

  Känner så väl igen det här och jag tycker nog det här fenomenet blivit värre de senaste åren, ökat. Känns så i alla fall. Som du säger, det kanske bara är att tugga i sig och så blir man (förhoppningsvis) lite blind och ser inte allting som sköljs över en till slut… Ett talande exempel, när jag skriver den här kommentaren så kommer det på denna sida upp bilder och annonser från skor jag kollade på igår.. Alltså, det är ju inte klokt. Man förföljs verkligen av allting. Jag som kollar mycket amerikanska sidor/affärer får de amerikanska annonserna uppe sedan även när jag läser svenska tidningar, bloggar, sidor mm. Ser faktiskt ännu mer onaturligt ut då, hur det i marginalen på säg Expressen kommer en massa amerikanska annonser och reklam från nåt jag tittat på tidigare. Anne/Oregon

  • Brysselkakan Says:

   Trist men sant, bara att acceptera. Och har också upplevt det där med utländsk reklam på svenska sidor när vi reser i andra länder och man sökt på något. Att du sedan får reklam på min blogg gillar jag inte men det rår jag inte över och får definitivt inte betalt för det, själv ser jag ingen för jag är inloggad hos WordPress (och trodde faktisk att ni andra slapp också, hade uppe detta för några år sedan och då sa de som läste att de slapp reklam men har tydligen ändrats).

 2. Annika Says:

  JAMEN visst!! Det blir nästan löjligt. Man kan slå sig i backen på att det man googlat upp dyer upp överallt, på insta, på fejjan, på DN, på ALLA sidor. Helt otroligt alltså. Ibland dyker de upp fastän man bara gått igenom ett ställe. DET är otrevligt och störigt.
  Som Anne säger, när jag är här på din blogg får jag amerikanska annonser, och sådant jag kollat upp ngn ngn nyligen. GAAAAAHHHH!! Men så är det överallt. När jag läser på svenska sidor är de flesta annonser amerikanska och riktade till mig. Man blir blind till slut, har inget val. OM man surfar via VPN, då kanske det inte händer? Ska testa. Använder bara VPN då jag ser på svenskt TV.
  Ha en fin helg!!!

  • Brysselkakan Says:

   Japp, det är då det är och, tyvärr, vänjer man sig.
   Tror inte VPN hjälper men inkognitofönster funkar men det är ju ett val man måste göra aktiv. Och man har ingen historik om det skulle behövas och startas datorn om minns Google inga flikar.
   Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: