En söndag med mycket minnen

Näst sista dagen i Bryssel, söndagen alltså, bjöd på sämsta vädret under hela resan; mulet, blåst, +6-8 och regn till och från. Kanske inte det ultimata vädret för att strosa runt i våra gamla kvarter, där vi bodde största delen av åren i Bryssel.
Men eftersom det var söndag och området nedanför Palais de Justice har söndagsöppet (vilket inte är normalt i Bryssel) så fick det bli enligt plan.

Och om dagarna innan fyllts av minnen i varje hörn så var det ingenting mot att gå runt i det område som brukade vara vår vardag. Varje hörn kändes som hemma och som jag absolut inte flyttade för snart sju år sedan. Men också nya saker; hus som rivits och ersatts av nya, butiker som stängt och andra som öppnat men på det stora hela precis som då.

DSC_4914

DSC_4917

DSC_4913

DSC_4918

DSC_4870

DSC_4879

DSC_4880

DSC_4882

Hissen som jag åkt i mängder av gången och också nästan fastnat i, den är verkligen inte pålitlig… Loppistorget runt hörnet från vår lägenhet, den som nog ofta fylls av saker folk satt ut på trottoaren. Och jag såg han med det röda skägget!

DSC_4886

DSC_4877

DSC_4872

DSC_4875

DSC_4873

DSC_4874

Huset vi bodde i och backen ner till det. Porten till vårt hus och att Olga som bodde under oss tydligen fortfarande bor kvar. Väggmålningarna i området. Men tvättkorgen med fågelbo i verkar borta eller möjligtvis övervuxen.
Listan kan göras lång.

DSC_4889

DSC_4888

DSC_4897

DSC_4898

DSC_4899

DSC_4919

Jag saknar Bryssel, kanske inte så enormt som för några år sedan för efter ungefär fem år la det värsta sig. Kanske mest beroende på att vi då visste att det aldrig skulle bli Bryssel mer i och med att huvudkontoret T jobbade på numera ligger i Göteborg.
Men att komma dit igen, känna igen lukter, höra ljud som var min vardag, se platser, butiker och människor som är bekanta, ja det ger fina minnen och en stor saknad.

Mycket nostalgi i detta inlägg och det känns i hela kroppen när jag skriver det.
Blir nog något mer inlägg från dagarna i Bryssel för det finns fler bilder att visa!

2 svar to “En söndag med mycket minnen”

 1. Cecilia Says:

  Åh vad jag förstår dig! Kan redan nu få panik över hur jag kommer att sakna det här landet och staden jag bor i! Och människorna!
  Det är nackdelen med att bo utomlands, man kommer aldrig någonsin mer att känna sig riktigt 100 % hemma någonstans. För när jag bor här nere så är det ju alltid en liten del av mig som saknar Sverige!
  Bryssel är ju inte en stad som man direkt tänker på som underbar på samma sätt som kanske tex London, Paris, Rom, men den kryper under skinnet på en och till slut kan man inte annat än älska den!

  • Brysselkakan Says:

   Precis! Bryssel tar sig in i hjärtat på en och man kan inte släppa taget. De första månaderna gillade jag inte staden och sedan vände det.
   Och jag förstår exakt paniken du känner, och tro mig den kommer… Har aldrig någonsin varit så ovilligt inställd till att flytta som när vi skulle tillbaka till Sverige.
   Det ligger en hel del i det du skriver om att inte känna sig 100% hemma någonstans längre, jag har fortfarande, efter snart sju år, känslan av att vi bara är här på tillfälligt besök och snart ska vidare.
   Men än är det ju inte försent!
   Du vet; hoppet dör aldrig! Men Bryssel blir det inte igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: