Ny instrumentpanel

Det pågår ju renovering av vår båt, stod mest still under vintern för det var för kallt att vara ute i den (även om den står på land då).

Men jag sydde nya överdrag till alla dynor och renoverade ratten och all träinredning.
T han har mer kritiska saker att lösa. Så som hela elsystemet! För det går ju åka båt med fula dynor men inte utan elsystem! Och lite annat som ska fixas i motorutrymmet så som nya hållare för batterierna tex.

Och så har jag nu gjort klart instrumentpanelen så T kan montera alla mätare och ratten.
Den gamla var klädd med fuskskinn och vi gillar det, det är tidsenligt så vi har valt det till den nya också. Då kan man ju undra varför vi bytt den? Jo, för att det finns hål utanför instrumentpanelen som vi inte behöver och för att T vill ha mätarna placerade lite annorlunda plus att vi valt att höja placeringen av ratten också.
Så den nya panelen är större med andra ord.

Så nu har den fått nytt fuskskinn och jag har ägnat mig åt att limma dit det och limma kring alla hål. Nåja, några är kvar men det mindre behövs bara skäras upp och inte vikas in.
Och bra blev det!

Jag har gardinerna kvar att sy och väntar på att få hem tyget till dem. Fast det är ingen brådska för går utmärkt att åka båt utan gardiner misstänker jag!
Planen är att lägga i den helgen vid nationaldagen och vi prioriterar sånt som måste göras för att båten ska gå att köra i vatten, allt annat går ju att göra när den ligger i sjön!

4 svar to “Ny instrumentpanel”

 1. Annika Says:

  Vad härligt att ni har båt. Hoppas att ni kan vara ute med den mkt i sommar. Härligt att du kan sy och göra så mkt själv.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, vi hoppas på många lata stunder i båten! Och om vi inte vore så händiga hade det nog aldrig blivit båt, för dyrt om man inte kan fixa själv.

 2. karin Sjögren Says:

  När två händiga, noggranna personer som du och T sätter igång med renovering blir det väl så bra som när proffs gör jobbet, ni är verkliga amatörproffs.
  Åkte till Tranås idag och lämnade Giselas och min tavla till samlingsutställningen lördag nästa vecka.
  Vi började med fika strosade sedan runt på stan och handlade lite, sedan valde vi att åka tillbaka till Eksjö och äta lunch , gott och mysigt.
  Ha en trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: