Årets resa

Insåg att jag inte skrivit något här på bloggen om årets semesterresa. Och jo, det blir USA i år igen. Vi försökte få yngste sonen att resa hit men han vill helst vara hemma hos sig så istället kommer han åka med oss en bit av vår resa.

I år blir det en lång road trip igen! Vi landar i Chicago och flyger hem från Seattle, precis som förra året med andra ord men den här gången kör vi rakt över landet lite längre ner.
Städer som Saint Louise, Kansas city, Denver och Salt Lake city kommer passeras. Och det är i den sistnämnda sonen dyker upp! Det blir också några, för oss nya, delstater att köra igenom! Missouri, Kansas, Colorado och Utah.

DSC_5054

Så ett par nya kartor är inskaffade, för jo, det ska vara papperskarta! Och GPS. Resplanen är på G och nu ska vi bara få ihop var vi vill stanna, vilka städer vi ska sova i och hur vi ska fördela alla de mil vi ska åka. Vi avslutar med några dagar hos sonen i Pullman, WA också så klart.

Är det någon av er som läser här som besökt dessa delstater och städer vi kommer förbi och har tips är jag tacksam!

9 svar to “Årets resa”

 1. Annika Says:

  Det är bara att älska road trips i detta land. Det är som gjort för det.
  Ni lär få det toppen på alla de sätt. Avis. Ser fram emot vår nästa riktiga långresa med bil, när nu det kan bli? Bilresor på sådär 8 timmar räknas ICKE, haha.
  Jag har varit i Colorado, i Denver och därifrån körde vi till Aspen. Det var otroligt vackert, mäktigt och överväldigande. Har inte varit i St Louis, bara på flygplatsen hehe. Inte varit i Kansas City heller. Och Utah … ja det är en stat jag ännu så länge bara drömmer om. Men dit vill jag verkligen, ffa för nationalparkernas skull. Hur många veckor viker ni åt denna resa?

  • Brysselkakan Says:

   Ja, USA är landet för road trips! Och som T säger; enkelt att köra långt och man blir inte trött på samma sätt som i Europa.
   Från Denver kan vi välja att köra till Salt Lake city genom Utah eller genom Wyoming, tror båda är fantastiska och snart måste vi välja så jag kan boka hotell.
   Vi har 14 dagar för vår resa men då ska några dagar hos sonen får plats också. Hade min höft varit smärtfri hade vi nog lagt tid på någon av nationalparkerna, nu är det uteslutet att vandra så det får bli att se på genom bilrutan!

 2. eastcoastmomusa Says:

  Vilken kul resa! Det finns mycket att se runt Denver, vi gillar Breckenridge och Frisco. Beroende på vilken väg ni tar, så är Steamboat Springs också värt ett besök. Och Crested Butte och Boulder och… Salt Lake City har vi bara kört igenom, åkt skidor i Alta och Park City, faktiskt att Park City säkert är fint på sommaren också. Och så alla nationalparker förstås!

  Den här kartboken har vi haft med på våra roadtrips: https://www.amazon.com/Rand-McNally-Large-Scale-Atlas/dp/0528021044/ref=sr_1_1?crid=1EL0BJ4MLMYU2&keywords=atlas+maps+of+united+states+2019&qid=1558028337&s=gateway&sprefix=atlas%2Caps%2C150&sr=8-1

  • Brysselkakan Says:

   Tack för tipsen! Ska kolla de där platserna du nämner. Vi har som sagt inte riktigt bestämt oss för vilken väg vi ska ta från Denver till Salt Lake city. Och nationalparkerna, ja de får vi titta på mest genom bilfönster, kan tyvärr inte gå så mycket pga höften numera.

  • Brysselkakan Says:

   Och kartboken är beställd, fanns på Adlibris till bra pris! Känns mer praktiskt med spiralbunden än de jag viker och krånglar med ;-)

 3. anne vh Says:

  Vilken kul sommar ni har på gång och vilken resa!! Visst blir det förresten 2 år i sommar sedan sonen flyttade och ni gjorde den här maratonresan med Uhaul-bil upp och flyttgrejer och han började doktorera där?? Vad fort det känns, jag kommer ihåg när du skrev om att lämna honom då.. gulp, får lite tjockt i halsen tänka tillbaka på det. Det var säkert tufft efter förra sommarens besök också, att lämna igen. Eller är det nåt du vant dig vid, vänjer man sig? Jag har ju en så liten än, så inte i den där vuxna-barn-världen än men kan ju förstå och relatera till hur det måste vara ändå. Men som Annika ofta brukar säga, det går bra så länge man vet att ens vuxna utflugna barn har det bra, då känns allting ok. Säkert nåt du skriver under på. Din son verkar ju ha det så bra i Pullman och må bra där, så då är det nog mycket lättare för dig ha honom långt borta också för du vet han har det bra. Hur många år är förresten planerna för doktorerandet? 4? Har han kanske gjort hälften snart…?

  Nu kom jag bort från röda tråden lite. Er resa var det jag skulle kommentera mer. Låter som sagt riktigt bra, skulle gärna göra samma själv. Utah med nationalparkerna får min röst, det är så annorlunda och speciellt. Lär vara hett på sommaren men man har ju AC i bilen och ni skulle ju ändå inte börja vandra eller nåt strapatsrikt. Var inte rädd för att nationalparker är bara värt att besöka om man aktivt är ute och går i dem, nej nej. Det mesta man får ut av dem är faktiskt från bilen, att köra på scenic routes och olika loops som ofta går genom eller särskilda partier. Olika utkiksplatser och rastplatser längs vägen hela tiden där man kan stanna för att fota och bara ett par 100m promenad från en rastplats räcker ofta för att man ska se mycket och går på asfalterad gångbana. Så även med krånglande höft och problem att gå mycket, uteslut absolut inte parkerna av den anledningen. Salt Lake City har jag aldrig varit i men ärligt tror jag det är det tristaste med Utah och inte så mycket att se…Men vad vet jag. Men nationalparkerna där……åååhhh, fantastiskt.
  Wyoming är också fint, har bara sett delarna runt Yellowstone, Grand Teton och Jackon Hole men i de delarna är det ju helt makalöst. Yellowstone och Grand Teton nationalparker är wow så klart och extremt svårslaget. Men ni skulle nog inte åka upp så högt i Wyoming om ni har målet Salt Lake City från Colorado så det blir säkert inte aktuellt med de delarna av Wyoming i vilket fall som helst.
  Nä, nationalparkerna i Utah får således min röst.
  De andra delstaterna har jag aldrig varit i, så det blir spännande få följa er resa och höra dig berätta och visa bilder från ställen som Denver, Kansas, Missouri och allt vad du nämnde, platser jag aldrig besökt.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det är två år sedan han flyttade och vi åkte med över för att hjälpa till. Och åkte lastbil från Portland till Pullman! Gjorde en hel del fina fynd via Craigslist i Portland. Soffa, säng, madrasser, sängbord och soffbord för ungefär en tredjedel av priset på Ikea och så gott som nytt. Just sängen tror jag vi hämtade upp i dina trakter i utkanten av Portland!

   Visst saknar vi honom men varje söndag samtalar vi via Skype på högtalare i några timmar. Vi har en bra högtalare så man behöver inte sitta bredvid den utan kan fixa med annat så det blir lite som att ha honom på besök! Och vet man att de har det bra saknar man mindre! Plus att det vore ju konstigt om de bodde hemma hela livet! Just han som bor i Pullman bodde ju i Växjö 4,5 år innan han flyttade till USA så vi var ju vana. Och det där oron jag kände när vi lämnade honom i Pullman 2017 la sig rätt fort, jag förstod ju att han har det bra!

   Han har visum för fem år och hade han kommit från det amerikanska systemet hade det varit fem år man tar sin Master under tiden. Nu har han ju redan den och ligger redan där före de andra, just nu läser han inga egna kurser utan undervisar sina 20 timmar (förutsättning för hans lön och terminsavgift som Univ betalar) och utöver det förskar han för sin uppsats och PhD. Så om det blir fyra eller fem år är inte klart och spelar kanske ingen roll, huvudsaken är att han blir klar. Han har även slängt in lite annat som tex macro-ekonomi.

   Ja, vi lär ju inte missa nationalparkerna! Och man ser bra från bilen och vid korta stopp också. Så Salt Lake city är trist? Nåja, där ska vi sova tre nätter! Sonen landar ju där och tanken är att det blir shopping för mig och snooker för T och sonen, vi har kollat upp det och det finns ett ställe med just snooker-bord så vi har bokat Airbnb straxt bredvid! Så snooker i två dagar och det lär inte bry sig om staden är fin ;-).

   Så du föreslår att åka via Utah från Denver med andra ord? Vi var inställda på det tills vi insåg att det finns två val. Ungefär lika långt så båda skulle funka enligt resplanen.

   Tack för dina tips och tankar! Och självklart både bloggar jag under resan och lägger upp bilder på Instagram.

 4. anne vh Says:

  Lite förtydligande, jag har aldrig varit i Salt Lake City så jag vet inte utan jag bara tror det är rätt trist stad :) Men det har ju hänt många gånger förut att man trott nåt som sedan visat sig inte stämma så jag ska inte vara neggo till nåt jag inte ens upplevt. Dessutom, det handlar ju om umgänge och ha det trevligt ihop och att ta det lugnt med snooker (för killarna) och shopping för dig låter ju helt perfekt för några dagar i Salt Lake City.

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Trodde du varit där! Och jo, man har ju haft tankar om ställen som visat sig inte stämma alls! Så var det med Norrköping för mig, tänkte trist arbetarstad men så flyttade vänner dit och vi var där ett par gånger och det är ju en mysig stad! Och precis; mycket handlar ju om umgänget och vad man gör det till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: