Tog lite tid

Vilken sommarvärme vi fått! Nästan lite väl kvavt under eftermiddagen idag och nu vid 20.00 är det fortfarande +23 ute!
Idag har jag varit i Västerås, en resa som tar cirka 40 minuter. En bra dag… men inte i dag. Först fick jag inte köra motorvägen till Eskilstuna, vet att de gör beläggningsarbeten men oklart varför vi hänvisades till gamla vägen för jag såg bilar i båda riktningarna på motorvägen. Ingen större fara, det rullade på i bra hastighet. Svänger av mot Västerås efter Eskilstuna och straxt efter Kvicksund är det bokstavligen tvärstopp. Återigen beläggningsarbete och bilar fick bara köra åt ett håll i taget. Så där står vi och väntar på mötande bilar, de kommer men sedan får inte vi köra. Det går ett bra tag sedan kommer mötande bilar igen! Och återigen får inte vi köra. Ännu fler mötande bilar innan det blir vår tur. Så istället för 40 minuter tog det 1 timme och 30 minuter! Och jag var rejält kissnödig mot slutet!

Så det blev lunch direkt när jag kom fram och sedan betade jag av min lista. Hann med att hitta ett par sandaler och en klänning också! Och bli rejält irriterad på personalen på HM. Har köpt nya mattallrikar (Tack alla ni som gav mig pengar när jag fyllde år, de gick till nya tallrikar) och en har fått en spricka, visserligen under glasyren. Så jag ville byta den för risken att den går i två bitar är rätt stor. Men det var bokstavligen tvärstopp… Argumenterade en stund och hon gick för att prata med chefen som också sa nej. Och nu är jag arg och ber att få tala med chefen. Suck och stön, men ja visst.
Chefen kommer och nej, den är fortfarande hel så inget byte. Men går den sönder får jag en ny. Nu är ju HM:s sortiment inget man kan räkna med att det ska finnas i flera år och jag har köpt 12 tallrikar och går en sönder om ett år så lär jag få leva med 11. Försöker få henne att förstå men icke.
OK, då går jag ut och tappar den i backen, säger jag. Men då blir hon arg:
– Så kan du ju inte göra.
Till slut får jag byta. Trodde verkligen inte de skulle bråka så, sprickan syntes väl och var helt uppenbar.

Hem åkte jag via Enköping och slapp stå i kö om man bortser från några minuter vid Hjulstabron!

5 svar to “Tog lite tid”

 1. Cecilia Says:

  Låter väldigt konstigt agerat av HM! Har inte de öppet köp?Då skulle du ju i princip ha kunnat lämna tillbaka en av tallrikarna och sen gått tillbaka efter 5 minuter och köpt en ny!

 2. Monica Says:

  Väldigt oproffsigt av dem! Blir förvånad faktiskt! Jag köpte nya tekoppar på Åhléns, diskade och tog bort alla lappar men kvitto hade jag kvar och det hade väl du med? När jag torkade en av kopparna, hörde jag nåt ljud i den, lite skrammel, var från örat och kände att det också var en liten spricka i glasyren där. Inget som direkt störde men jag tänkte på om örat skulle lossna så absolut ingen användning av denna var min tanke. Tog någon sekund att få en ny, var helt självklart och de var hur trevliga som helst. Bra du propsade lite men jobbigt och man är inget glad sen av den shoppingen du råkade ut för.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, riktigt oproffsigt men har haft duster med HM innan så vet att de kan vara petiga, eller vad man ska kalla det. Och självklart hade jag kvitto!
   Tur att de flesta butiker inser värdet i all bemöta sina kunde vänligt är något man vinner på i längden!
   Minns en reklamation under åren i Bryssel, https://brysselkakan.wordpress.com/2011/09/26/kanske-det-hjalpte/
   som i slutändan inte ledde till någonting. Och just det att har ingen fått pengar tillbaka innan på samma vara är det inte reklamation… Men någon måste ju vara först!
   Nåja, som tur är funkar det oftast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: