Slapp nödlösningen

Ibland dimper diverse enkäter ner i mailkorgen. Många kastar jag bara direkt men vissa företag känns mer seriösa i sitt sökande av svar och då svarar jag.
Idag kom ett från HM, och då jag ju inte direkt var så glad på dem i tisdags tänkte jag att det svarar jag på så får vi se om jag kan få med mitt missnöje.

Som vanligt börjar det med det vanliga: kvinna eller man, ålder, antal barn hemmaboende, inkomst (om man vill) och så sysselsättning.
Just den sista brukar jag aldrig kunna svara så bra på och oftast blir det en nödlösning: arbetslös.

Men här hade de ett mer relevant alternativ!

Screenshot_20190523-092408

Och även valet att själv ange vad.
Nu är jag inte ett stort fan av just ordet hemmafru men kan egentligen inte ge ett bättre heller. Kanske så att det stannat vid det lite förlegade ordet just för att vi är så få? Kanske det hade funnits fler alternativ om fler var hemma?
Nåja, det var i alla fall bra att jag slapp ange arbetslös.

Och nej, inga frågor som var inom området jag ville klaga på men en ruta där man kunde skriva egna ord så det gjorde jag!

Sedan kan jag inte annat än fnissa åt formuleringen ”just nu”! Vet en ung man i min familj som på raden för eget val hade skrivit ”svarar på era frågor”.

 

4 svar to “Slapp nödlösningen”

 1. Annika Says:

  Ja, det är inte ofta man ser det på svenska enkäter, det är sant. Här finns det alltid med som alternativ, och det är ju inte förvånande.
  Homemaker brukar det heta här, såvida det inte står stay-at-home-parent, men det brukar iofs stå i en box för sig.

  • Brysselkakan Says:

   Nä, det vore ju mer förvånande om det inte fanns som alternativ hos dig! Homemaker, översätter jag det får jag upp husmor. Vad skulle du översätta det med? Husmor får mig att tänka på någon som har hand om tex ett elevhem!

 2. Annika Says:

  Homemaker är hemmafru, ett annat namn för det i US, tror aldrig man ser housewife som alternativ i enkäterna, utan det är just homemaker som används. Kanske anses det mer PK? PÅ ett elevhem kallas husmor för House-mom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: