Hoppsan!

Återigen evigheter sedan jag skrev inlägg här och hoppas ni inte tröttnat helt!
Även om det inte hänt något här så har det gjort det hos mig! Vi utnyttjade flitigt långhelgen som var och jobbade med båten hela helgen. Och i fredags kom mellansonen hit efter jobb i Stockholm och stannade till lördagen för att hjälpa oss innan han tog tåget hem till Linköping.

Så nu startar den fint, all el funkar, kapellet är impregnerat, inredningen är tillbaka i båten, halva båten är skurad invändigt, båten står på släpet, drevet är lagat, motorn är tvättad, nya instrumentpanelen är på plats och ratten sitter där den ska!

Jag klippte bort alla skott som ständigt återkommer runt våra lindar. Plus att jag röjde bort allt virke som legat på altanen och flyttade det till ny plats längs häcken där båten stod innan. Och äntligen kunde får lilla lounge-hörna invigas med nya möbler!

Att solen sken och det var rejält varmt var ju bra men lite väl svettigt ibland! Satt på badbryggan och funderade på om det snart skulle vara vatten under mig istället för syrenhäck. Och i brist på hårsnodd där och då fick en bit elsladd duga!
Så här kommer bilder från helgen!

Annons

6 svar to “Hoppsan!”

 1. Cecilia Says:

  Vad duktiga ni har varit! Lite avundsjuk på ert väder, här verkar sommaren aldrig komma igång det regnar och blåser omväxlande med lite sol ibland.

 2. Annika Says:

  Härligt!! Mysigt med loungehörna. Hoppas det blir mkt skönt häng där denna sommar. Trevligt med båten likaså, underbart att ge sig ut i den!

  • Brysselkakan Says:

   Det lär det bli! Hoppas bara myggen ger sig av för de är många och jobbiga just nu. Men vi får väl åka ut på sjön, där är det myggfritt!

 3. Stella i Italien Says:

  Fint att du är tillbaka i bloggen! Vilket jättejobb ni gjort med båten! Här nere i centrala Italien kom sommaren helt plötsligt den 1 juni. då temperaturen skuttade upp till nästan 30 grader. Det var en omställning kan jag säga, efter en kall och regnig maj (17 regndagar i maj!! ). Nu ligger vi på dryga 30 grader varje dag, och vi har inte hunnit ta fram alla sommarkläder ännu. Bina svärmade runt mitt hus i veckan och hittade två charmanta hål i väggen att bygga bo uti. Så på kvällen, strax innan det blev helmörkt, smög jag ut, tog fram en stege och sprutade rikligt med anti-getingspray i i hålen. Det hjälpte tack och lov. Sprutade även i öppna spisen, för det hade börjat ramla ner bin genom skorstenen. Nu går jag en runda varje dag med sprayen redo. Jag är väldigt ledsen att ta död på bin, men tyvärr tål jag inte sticken och vill inte ta några risker. Det vore underbart att få en lagom sommar i år, lagom varmt och liiite regn då och då, helst på natten förstås.Bra båtväder… Sorry för långt inlägg, Ha det bra!
  Stella

  • Brysselkakan Says:

   Men Stella, jag älskar långa kommentarer så be inte om ursäkt!
   Så full sommar hos dig nu! Här kom den av sig i söndags och just nu regnar och åskar det och är hela +12 ute… Men det ska bli bättre och varmt till helgen igen. Vore ju kalas att få i båten då men icke, det är tävlingshelg för T så planen är att stoppa i den under nästa vecka.
   Förstår att du inte vill ha bin om du inte tål dem. Så jaga på du! Här är det fridlysta om jag fattat rätt men många struntar nog i det pga av samma orsak som hos dig.
   Nu hoppas vi på en bra sommar med lite bin och getingar och bra båtväder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: