Flytta runt saker

Igår, när jag var inne i stan, slogs jag återigen av olikheter mellan Sverige och Belgien.
För inne i stans lilla galleria renoveras golvet inne på Dressman. Det innebär att alla saker skuffas runt bitvis så de som byter golvet kan jobba och byta golvet bitvis.
Hade det varit i Bryssel hade nog butiken stängt ett tag!

Det där skiljer sig nog från land till land tror jag.
För tror fler länder gör som i Belgien, eller?

Annons

4 svar to “Flytta runt saker”

 1. Cecilia Says:

  Ja det där är lite märkligt tycker jag och vi har pratat om det här nere hur dom bara stänger en hel affär några veckor och gör om och sen öppnar igen. Man tycker ju att det måste bli ett väldigt inkomstbortfall när dom har stängt och vad gör dom med personalen under tiden?
  Men såg även att dom gjorde så i Storbritannien så det kanske är vi i Sverige som är annorlunda, vet inte hur de gör i övriga nordiska länder.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, vad gör de med personalen? Betald semester? Eller obetald?
   Visst det blir rörigt med renovering och öppet samtidigt men det funkar ju. Skulle vara kul att få veta mer hur det funkar ekonomiskt i Belgien.

 2. Annika Says:

  Tycker jag borde ha sett en del sådant här. Men kan inte minnas hur de gjort. Ett kan jag säga, inte har de stängt länge isf. Jo förresten, när Target gjordes om här i Reston nyligen flyttades grejerna om. De stängde aldrig, det var svårt att hitta i butiken under reno, men det gick fastän det var lite stökigt.. Nu är allt klart, och skitsnyggt. När vår närmaste mataffär renoverades tror jag inte heller den stängde, de stuvade om bara. Så de större butikerna har absolut öppet som vanligt. De mindre? kan inte ens säga … har inte märkt av sånt. SÅ förmodligen har de öppet. Så här kan det också vara, när jag tänker efter, om det är en stor reno, alltså från golv till tak, stänger butiken. MEN den flyttar under tiden till en temporär lokal. Det har jag sett på shopping malls då och då.

  • Brysselkakan Says:

   Lite blandat hos dig alltså. Tror det händer att det stängs i Sverige också vid stora renoveringar men det är nog inte så ofta. När Lindex här i stan renoverades (vilket var rätt omfattande) flyttades allt runt och butiken hade betydligt mindre ytan än vanligt. På malls är det nog lättare att ha en temporär lokal, det står ju alltid tomt någonstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: