Gårdagen

Igår svämmade alla sociala medier över av sill-luncher, hår med kransar, midsommarstänger och ljus kväll.

Vi jobbade på hårt på förmiddagen för att få några sista saker klara med båten och lasta in dynor, ankare och allt annat som behövs när man ska åka båt.
Sedan rullade vi in till stan, över bron och till macken. Tanka båtar är näst intill smärtsamt då vår tank rymmer cirka 120 liter…
Sedan ner till vattnet för att lägga i henne! Här i stan finns en riktigt fin iläggningsplats; bred, bryggor på båda sidor och asfalt ända ner till vattnet.

DSC_5230.jpg

När jag skulle gå ut på den ena bryggan för att med hjälp av rep kunna ha lite koll på båten inser jag att några tydligen tyckte det var helt OK att lägga en stor plastskylt över en eldningstunna och sedan gå därifrån innan elden slocknat. Det slog upp lågor från skylten som ramlar ner på backen och efter jag tog bilden blev lågorna snabbt en meter höga! Sån tur att vi kom dit och att vi hade hink i båten. Vi släkte elden i gräset och lät det brinna i tunna och medan vi var där brann det klart och sedan öste jag mycket vatten över allt igen.

DSC_5231.jpg

Efter detta och lite annat strul kom båten till slut i vattnet. Och vi gjorde klart för att åka rakt över sjön och till vår bryggplats. Nåja, så blev det inte riktigt… Motorn gick varm och det bolmade plötsligt rök där också. T inser snabbt att kylningen inte gick igång (motorn suger in sjövatten och kyls på så sätt). Så bara att dra fram verktyg, felsöka och hitta felet. Tog väl en extra timme och sedan susade vi över sjön!

DSC_5232.jpg

Gick smidigt att lägga till, var ju första gången med den här båten och den är större än sonens. Sedan hämtade vi min bil, åkte till iläggningsplatsen där jag lämnade T som körde hem bilen med släpet och jag körde hem i min bil.

DSC_5236

Sedan packade vi kylväskan med god mat och gick ner till båten. Åkte någon halvtimme till en ö vi varit vid tidigare. Med västlig vind visste vi att en vik där borde ha lä. Där låg vi och guppade, åt mat, spelade Yatzy och T fixade med lite småsaker medan jag läste.

Medan vi låg där kom ett annat par och la sig en bit bort. Och sedan kom en båt med sju killar i tonåren (utan flytvästar) och en vattenskoter med en kille och tjej (med flytvästar). Dessa ungdomar la till och tog noll hänsyn till att vi andra låg där; skrek och spelade hög musik och de var allt annat än nyktra… Så vi plockade ihop våra saker och åkte hem. Visst sjön är för alla men hänsyn till andra kan man ju ändå ta!

DSC_5249.jpg

Väl hemma så skulle jag graciöst hoppa iland med repet för att dra båten på plats. Snubblade och föll handlöst rakt in i bryggan. Slog knät så blodet rann och trodde först att fingrarna var brutna men det gick över fort och känns inget idag. Knät gjorde rejält ont i hela kvällen och känns idag, lär få en sårskorpa och blåmärken ett tag framöver. Mest glad att fingrarna klarade sig!

Avslutar med en lite annorlunda midsommarstång! Det är konstnären som bor permanent i en stor båt vid vår bryggplats som varit kreativ.

DSC_5251

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: