Två små yrväder

I söndags kom äldste sonen och hans flickvän förbi på vägen hem från Stockholm. Och katterna! Vi har ju inte träffat de små lurviga sakerna innan och de är verkligen två små personligheter. Och det var betydligt mindre av sonen än sist, han har sedan nyår tränat och lagt om kosten och gått från 105 kilo till 83! Lägg sedan till att han är straxt under två meter lång!

Sasori, den minste som är ca 6 månader, är en kaxig liten kille som nog tror han är större än han är. Orädd och kanske lite dumdristig! Han mopsade upp sig rejält när grannens stora katt kom förbi, troligtvis helt övertygad om att han var starkast! Han hade inte haft en chans mot en erfaren utekatt!

Och Athena, några månader äldre, lite lugnare, lite lat och hon jagade mest flugor och humlor medans kopplet trasslade in sig överallt.

Under tiden de var här så byggdes deras myggfönster klart. T och jag hade förberett det mesta; målat virket, sågat till alla bitar och klurat ut hur de skulle byggas. En inte helt lätt sak att reda ut; fönster som går utåt, rullgardiner som är ivägen och sprillans nya fönster som man ju inte vill borra i karmarna på. Men vi löste det!
Istället för vanligt myggnät tog vi istället mellansonens rullgardiner från hans gamla lägenhet, sådana som reducerar solens värme med upp till 40%. Så förhoppningsvis ska både katter och människor svettas mindre i deras vindslägenhet utan balkong. Största anledningen är dock att kunna ha alla fönster öppna utan att katterna ska hoppa från tredje våningen!

När alla fyra ramarna var klara inser vi att de inte går in i deras bil, så bara att baxa in dem i vår och så byter vi bil ett tag. Väl hemma monterades två direkt och de passade perfekt!

Annons

4 svar to “Två små yrväder”

 1. eastcoastmomusa Says:

  Myggfönster är verkligen toppen! Här i USA kallas de bara för screens, vi har dem till alla fönster.
  Och katterna, underbara!

  • Brysselkakan Says:

   Se där! Finns de med olika slags nät? Tänker på sånt som är värme-reducerande.
   Japp, katterna är fina!

   • eastcoastmomusa Says:

    Det är typ standard här att ha screens, insektsfönster. Vet inget om det finns värmereducerande… men då blir det ju inte nät längre, och mindre luft… vi har Anderson windows: https://www.andersenwindows.com/windows-and-doors/options-and-accessories/screens/

   • Brysselkakan Says:

    Efter att jag svarade dig kom jag ihåg att sonen i Pullman, WA har liknande; ett tunt nät som sitter fast monterat i fönstret som skyddar när han öppnar (hans fönster dras åt sidan). Vi har lösa ramar som sätts in i öppet fönster, dvs ingen fast montering.
    Du har rätt att nät släpper igenom mer luft än ett mer tygliknande material men det vi satte i sonens ramar lär släppa igenom en del också plus reflekterar värmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: