Vatten

Bor du vid vatten?
Jag gör ju det numera, tänkte först skriva för första gången men det är inte riktigt sant.
Är uppvuxen utanför Jönköping men minns aldrig att Vättern var en del av det vardagliga livet, kanske lite mer under gymnasietiden i Jönköping men då mer att ”när det blåser kommer det hela vägen från Askersund”. Har också bott i ett litet samhälle med en liten sjö och i ett något större, Hovmantorp (japp, där Charlotte Perrelli växte upp och jo, jag har jobbat för hennes föräldrar), med en lite större sjö. Där badade barnen så gott som hela tiden under sommaren.

DSC_4078

Men det är först sedan vi flyttade hit som vatten runt mig blivit en så stor del av mitt liv. Tidigare inget jag saknat eller önskat men nu! Visst skulle jag kunna bo utan vatten nära men finns det vill jag ha det!

DSC_5265 copy

DSC_5259

Och ännu mer nu sedan vi fastnat för det här med båt. Ut på sjön och inget stör, det är bara vi två, kluckande vatten och mys!

DSC_3892

DSC_3973
Sedan är det ju mindre kluckande under vintern och mer knakande i tjock is!
Sjöar och vatten är så olika under året; glittrar i sommarsolen, dimman som ligger tjock på höst och vår och isen på vintern som kan ge illusionen av att det är ett öppet fält istället för vatten.

DSC_3124

DSC_4261

Men antar att vi alla är olika och alla kan ju inte bo vid vattnet heller. Eller vill inte.
Hur är det med dig? Saknar du vatten runt dig? Vill du ha det? Eller spelar det ingen roll?

8 svar to “Vatten”

 1. Cecilia Says:

  Jag har aldrig bott jättenära vattnet men i Sverige är det ju aldrig långt till någon sjö eller till havet, beroende på var man bor men har upptäckt att jag saknar det väldigt mycket här i Belgien där man aldrig kan ta sig till en badsjö när det är varmt på sommaren. Den här sommaren ska de öppna upp tre badställen på prov i Bryssel ( vet inte om det är sjöar, dammar eller kanaler) men bara under två helger och man måste boka tid på nätet, man får bara bada under en halvtimme och det får vara högst 25 badande på en gång! Inbjuder inte direkt till spontandopp och kul när man inser att det spöregnar under den halvtimmen man bokat!

  • Brysselkakan Says:

   Där sa du något! Jag skrev inget om att bada alls… Kanske för det är inget jag gör alls, kan knappt simma och skulle aldrig ens tänka tanken att doppa mig i Mälaren! Även T är inte så mycket för bad fast han simmar bra! Men det där med badplatser i Bryssel lät lite intressant! När jag tänker på det tror jag aldrig jag ens sett en utomhusbassäng där men antar att de finns, eller?

 2. karin Sjögren Says:

  Ja jag älskar vår sjö. Det underbara med vatten är att utsikten är densamma med vattnet ändrar sig hela tiden, både färgmässigt och rörelsemönster, blir aldrig trött på att sitta och titta utöver sjön.
  En stor fördel också för trädgården att ha vatten tillgängligt.
  Tror att jag skulle skulle sakna sjön, om vi skulle flytta.

 3. Annika Says:

  Ja, vatten ja. DET gör så mkt för själen. Älskar det. Bor inte direkt nära vatten nu. Ja, jag har mina små sjöar här i Reston, vilka jag älskar. Sen har vi förstås Potomac River. Men till öppna havet är det tre timmar. Till Chesapeake Bay (stor havsvik) en timme.
  Jag kan sakna det jag hade i Sthlm, Mälaren ständigt på fem minuters avstånd, och sen Östersjön.
  Och det är underbart med vatten alla årstider. skulle mer än gärna bo så jag såg vatten hela tiden. Havet, det älskar jag nog mest av allt på jorden.

  • Brysselkakan Says:

   Vi ser ju inte Mälaren från vårt hus (lite på vintern när träden saknar löv) men bor så nära att man ändå ser den dagligen.
   Chesapeake Bay har jag varit vid! Fint där! Så även om du inte har vatten utanför ditt hus finns det ändå nära dig!

 4. Maria Says:

  Hej,
  Detta är jag från Monas Universum, angående shit happens 🙂
  Jag behöver 3st så om dom andra 2 du hade är av samma sort så är jag intresserad, annars avvaktar jag tills Mona får in dom.
  Tack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: