Plötsligt såg jag solbränd ut

Halva vintern och hela våren har jag varit trött, känt mig sliten. Har väl inte reflekterat så mycket över det mer än att vintern är mörk och trist och skyllt på att jag sover dåligt sedan många år.

Men så var jag hos min gyn-läkare i slutet av juni och hon tyckte väl att jag såg extremt blek ut plus att jag haft tre täta och mycket rikliga blödningar så hon ville ta en massa prover.
Som visade att jag totalt tömt min järnreserv… Kanske inte så konstigt att jag var så trött!
Beställde tid på Vårdcentralen och fick tid dagen därpå.
Så där var jag i torsdags. Och för första gången någonsin behövde jag inte argumentera med min läkare! Utan det var solklart för henne att jag behövde järninfusioner. Hon ville inte ens vänta på nya provsvar (men det togs nya också). Järnbrist har jag haft förr men då bara fått tabletter men läkaren sa att med så låga värden som jag hade hjälper varken tabletter eller järnrik kost.

I fredags fick jag en infusion, dvs dropp. Tog en rejäl stund innan allt droppat in i mig men jag var ensam på VC och fick sitta i väntrummet istället för att vara kvar i ett trist undersökningsrum, tydligen få sjuka en fredag vid 15.30 mitt i sommaren!

Och redan i lördags kände jag hur min ork kom tillbaka! Och att jag helt plötsligt såg mer solbränd ut! Nu får vi se om det räcker med den här infusionen, ska på återbesök i mitten av augusti. Då ska nya prover tas innan det ev blir ny infusion.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: