Blev inte som vi tänkt

Just nu är vi i en liten håla som heter Limon, straxt innan Denver. Här finns mest hotell, bensinmackar och rätt trista matställen. Men något ska vi väl få i oss och sedan sova. Hotellet är nytt och fint i alla fall.

20190728_164149

20190728_121011

Idag har varit en ren transportsträcka genom ett mycket flackt landskap, Great Plains eller Prärien på svenska. Man ser hur långt som helst! Och få hus, när de väl dyker upp så kan man inte åt något håll se en granne. Och så små städer, eller mer byar, med mackar, hotell och matställen lite då och då. Men motorväg hela tiden. Då och då dyker enorma silos upp, stora som kolosser. Och så hundratals vindkraftverk. Och så majs, majs och mer majs! Hur mycket sån går det att odla!?

Vi har också hunnit byta Kansan mot Colorado och åka in i en ny tidszon.
Tror det är mest Trump-anhängare här och det bokstavligen kryllar av skyltar mot abort…

Lunch åt vi i en lite stad, Colby, riktigt bra mat men enorma portioner. T valde en slags kyckling-biff. På one pound, dvs 0,5 kg!!! Och nej, han åt inte upp allt, inte ens hälften.

Och igår då? Ja, den dagen började fin fint men slutade desto tristare…
Vi åkte in till Kansas City, mest för att jag ville se Community bookshelf! Alltså fasaden på parkeringshuset till stans bibliotek! Sedan lunch på ett ställe som vänner rekommenderat och så vidare till vårt hotell för natten, planen var en tidig kväll.

DSC_7436

DSC_7435

DSC_7437

Ungefär där började att gå fel… Skriver ett inlägg på Instagram, lägger ifrån mig telefonen en kort stund och tar upp den igen och den är STENDÖD… Går inte få liv i den och jag, som är trött och har huvudvärk, lackar nästan ur totalt. T försöker peppa mig att jag kan använda hans men han har noll surf via jobbet och jag vill verkligen inte vara utan mobilen och kameran i den. Så vi letar upp en mobilreperatör som konstaterar att det inte är något att gör, Sony går inte att laga. Så efter lite letade och mest för att få svar på frågor köper jag en ny mobil som funkar med mitt sim-kort och i Sverige (detta fick jag bra hjälp med att kolla upp på två olika ställen). Och där rök hela den budget jag har för inköp i USA plus lika mycket till ungefär…

När allt detta var klart var klockan 21.30 och vi var vrålhungriga. Alla ställen där det inte skulle ta hundra år att få mat var stängda så det blev sallad på IHOP. På väg därifrån till vårt hotell, en timmes körning, körde T fel. Han kör in på en infart till några butiker och gör en u-sväng på infarten.

20190727_213752
Och plötsligt har vi blåljus bakom oss… Polisen gillade inte den där u-svängen (som inte var på vägen alltså) och tydligen hade T även gjort ett filbyte utan att blinka. Men vi fick åka utan böter för han orkade inte ta all den administration det skulle bli med oss från Sverige. Så när vi väl var på hotellet kan man säga att vi var trötta och lite besvikna över hur dagen slutade.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: