Jetlag och järn

Alltså… det här med jetlag.
Vet att jag skriver om det varje gång jag kommer hem från USA. Men det är just nu en så stor del av livet att det inte går att bortse ifrån. Har inga som helst problem till USA; man flyger oftast dagtid dit och det blir mer som att vara vaken extra länge en kväll och det funkar. Men hem… för det första är det ofta flyg över natten och man förlorar mängder av timmar. Sova på flyg är inte lätt, ni som försökt vet vad jag menar; trångt, sitta och sova, aldrig tyst och man kan ge sig sjutton på att har man väl somnat går någon förbi och stöter till en så man vaknar. Att vi sedan landade straxt efter sju på morgonen gör ju den dagen otroligt lång.

Nu har det ju går några dagar sedan vi kom hem och T är väl mer eller mindre tillbaka i vanlig rytm. Men jag? Nä… Dagtid funkar men trött. Lätt uppe på det lätt illamående, lite yr då och då samt metallsmak i munnen. Nätterna är just nu en katastrof. Sover väl aldrig bra men nu är det värre än värst. Ligger vaken flera timmar, ännu mer vallningar än vanligt och svettas floder. Känns som hela jag är totalt ur normala gängor.

Men det går över! Några dagar till bara hoppas jag.
Så var det där med mina låga järnvärden. I morse var det dags för besök på VC. Nya prover, vad de kallar hela blodbilden så inga svar på det idag. Men läkaren ville se mitt blodvärde (HB) så det togs. Medan jag ligger där och väntar på att sjuksköterskan ska bli klar med allt inför infusionen kommer läkaren förbi. Blir positivt förvånad för jag hade ingen tid hos henne idag. Hon frågar hur jag mår och mått. Sedan går hon för att se svaret på mitt HB. Infusionen droppar igång och jag får ligga i ett mindre rum ensam men sköterskan kommer förbi då och då. Sedan knackar det på dörren och läkaren tittar in. Igen!

Hon har fått svar på mitt HB och, trumvirvel, det har gått upp! Rätt mycket faktiskt! Så med denna infusion trodde läkaren att även mitt Ferritin ska gå upp.
Så hon ber mig att komma tillbaka för nya prover om sex veckor. Skulle det inte vara bra då får vi börja leta efter andra fel än mina rikliga menstruationer (som inte varit sedan 26 juni).

Som sagt; mycket positivt överraskad över denna läkares respons till allt, hon verkar bry sig lite mer än andra jag stött på genom åren på en vanlig VC.

Och så hann jag med två broöppningar idag och att få håret klippt hos mina fina frisör Jossan! Och den som är uppmärksam ser att det är i nya lokaler, de har flyttat ungefär två meter åt vänster!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: