Försöker summera

Tankar kring det här inlägget har snurrat i huvudet ett tag nu men jag får inte riktigt ihop det.
Gör ett försök så får vi se hur det blir!

Om vi spolar tillbaka bandet till innan vi åkte till USA så hade jag absolut ingen inspiration till årets resa. Noll. Och mycket berodde nog på att jag så länge varit så trött, haft så mycket huvudvärk och sover som en kratta. Det visade ju sig att mina järn-depåer var tömda…
Så hoppades nästan att läkaren skulle säga att jag inte bör resa men det gjorde hon inte och vi kom iväg.

Missförstå mig inte nu! Vi hade en fantastisk resa men huvudvärk och trötthet fanns där hela tiden. Nu har vi ju bilat igenom USA så att sitta bredvid har ju varit någon slags vila det också.

502 mil blev det totalt, genom åtta delstater och då var vi i Oregon max 15 minuter men kunde inte låta bli att åka över på andra sidan Snake river just för att få med Oregon på denna resan också. Annars var vi ju betydligt mer i den delstaten 2017 när sonen flyttade till USA.

DSC_7359

DSC_7392

DSC_7399

20190728_123334

Vi körde genom enorma områden med majsfält, hann med Gateway arch i Saint Louise och Kansas city, ut på den platta Prärien där man såg hur långt som helst, där de som bor där har så långt till grannen att närmaste hus inte syns, man säger att man ser ca 3 mil så inte läge att åka till grannen när det är slut på socker. Ännu mer majsfält. Nu körde vi redan förra året genom Prärien fast längre norrut och det ser inte riktigt likadant ut, mer böljande landskap där och även området runt där sonen bor, Palouse-området, är en del av Prärien.

20190729_100518

20190728_111715

20190728_155535

Prärien ligger högt så vi färdades i nästan två dagar på straxt under 1000 meter över havet upp till 1600 meter över havet. Varmt som attan och närmare +40 men när vi pratade med folk insåg vi att vissa delar hade snö så sent som i juni! Flera meter snö!
Här åker man mil efter mil utan hus i sikte och så dyker en liten håla upp, där finns bensinmackar, hotell, matställen, skolor och ibland till och med ett Walmart. Och sedan mil efter mil igen med ingenting utom ett enastående landskap. Det gäller att planera sina stopp för bränsle och mat!

20190729_152409

DSC_7422

Och så något vi inte sett tidigare; varning för tornados! På hotell och andra offentliga platser men också längs vägen. Uppmaningen där var att köra av vägen och inte stanna på vägen med risk för att bli påkörd. Som tur var slapp vi praktisera detta!

20190729_120954

DSC_7361

20190729_170036

 

Och så tog det platta landskapet slut och vi kom till Denver. Platt, platt och så plötsligt höga berg, Klippiga bergen. Även denna bergskedja åkte vi över förra året men inte på så hög höjd som i år och längre norrut. Som högst var vi uppe på 3400 meter över havet i år.

20190730_102626

20190730_133015

20190730_102730

20190730_134919

Och så slingrade sig vägen genom bergspass och ner i dalar. Vi åkte förbi skidorter där man kunde åka skidor mitt i sommaren men kanske inte så konstigt då vi ju befann oss på hög höjd och snön låg tjock för kanske drygt en månad sedan. Skidorter som Vail, Beaver Creek, Avon och Glenwood Spring och många fler på små avtagsvägar. Vi stannade i Vail och man kan väl sammanfatta den orten med ett ord; pengar! Men mysig lite stad, vi fikade där, gick på museum och åkte vidare.

Och så långt på resan hade vi hunnit med fyra delstater; Illinois, Missouri, Kansas och Colorado.
Andra delen i min summering kommer om några dagar! Håll utkik!

Annons

4 svar to “Försöker summera”

 1. M W Says:

  Läcker resa ni gjort . Vi åkte skidor i Vail och Aspen under våra USAår . Älskar Colorado . Hoppas du snart mår bättre Hälsningar M

 2. Annika Says:

  Oj, så du mådde så dåligt innan avfärd alltså? Inte roligt. Du var ju taggad på resan tidigare undre våren. HOPPAS att du MÅR bättre nu.
  Det där är flat land USA, Fly-Over Country Galore.
  Så platt, så platt. Så öde. Inte mkt att hurra för.
  MEN, jag skulle alla gånger vilja köra igenom dem, som ni har gjort. Det vilar ju en slags vemodig skönhet i det platta, karga landskapet också.
  Har inte rest igenom de där riktigt platta staterna m bil. Bara flugit över dem. Det är otroligt då man kommer till Klippiga Bergen, även med flyg. Oj oj vad naturen ändras då.
  En gång for vi med bil från Denver till Aspen, genom bergen hela vägen. Det var sällsynt vackert, och jag minns än idag hur totalt såld jag blev.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det var inte kul att må som jag gjorde men nu är alla värden tipp topp och jag hoppas de förblir det!
   Ja, verkligen platt! Men det finns en tjusning i det också och vi gillade det. Och som du skriver; så annorlunda i Klippiga bergen. Kul att du åkt där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: