Lugnt hos mig

Tisdag och veckan känns som den kommer bli lång. Inte lång i positiv bemärkelse utan mer åt andra hållet.
Mest för att jag igår var hos min läkare i Stockholm för nya kortisoninjektioner. Och jo, värken kom så klart några timmar senare och natten var väl mest en pina.
Måste ändå säga att det går åt rätt håll med höften. Jag har en bra sjukgymnast som gett mig riktigt bra övningar som jag gör fem dagar i veckan, jag cyklar på min motionscykel och kan numera faktiskt oftast gå som vanligt upp för kortare trappor. Men PW är, och förblir kanske, ett minne blott.

Läkaren och jag diskuterade igår och som han sa:
– Det finns ingen quick fix utan det är envis träning som gäller och så toppar vi upp med injektioner så du kan träna på.

Tanken är att träningen ska ge långvarig effekt och att injektionerna ska komma med längre och längre mellanrum. Men det går som sagt inte fort framåt.

T var snäll och körde mig dit, höll mig i handen när det, som vanligt, gjorde satan i gatan ont och körde hem mig igen. Borde någon gång be honom ta bild när de satt en spruta; ca 15 cm lång nål som åker in nästan hela vägen. Det känns inte så mycket förrän den stöter mot det irriterade området men då känns det så det räcker och blir över kan jag meddela. Allt med övervakning via ultraljud så de hamnar rätt och det gör också att man kan använda mindre kortison.

Så jag tar det lugnt här hemma. Håller mig inne för att slippa trapporna och borde nog planerat maten lite bättre men det får bli vad som finns i frysen!

Har sedan i helgen ny mobil! Den gamla dog ju i USA, återuppstod och dog igen. Räddades men jag insåg att det var dags att fixa ny. Efter att läst på, samtalat med två av sönerna och vägt för och emot så blev det en Samsung s10e. Än så länge lite ovant men det ger sig och jag gillar den. Och mina fina skal till den!

Saknar några funktioner från min Sony, speciellt den lilla blinkande lampan när man missat samtal eller fått sms, men gillar också en del nya. Och så smidigt att byta via Smart Switch! Alla appar, inställningar, kontakter mm rakt in i den nya! Kan helt klart rekommenderas.

Jösses vilka åskoväder vi hade i slutet av förra veckan och i helgen! Men nu skiner solen ute men värmen är inte den samma som förra veckan och kanske sommaren är över nu?

Ska idag börja på sista delen av sammanställningen av vår USA-resa så den lär dyka upp i veckan hoppas jag.

Annons

2 svar to “Lugnt hos mig”

 1. karin Sjögren Says:

  Skönt att det trots värk går åt rätt håll, härligt att du har fått tag i en läkare som du trivs med.
  Ta det lugnt och ha det gott.
  Vi ska ha gäster här ikväll så jag har litet förberedelser att ta itu med. Jag tycker om att laga mat och er fram emot em. vi pensionärer har ju dagen fri så gästerna kommer till kl 16

  • Brysselkakan Says:

   Det har gått förvånansvärt smidigt den här gången och inte alls så mycket värk efter som tidigare gånger. Känns lite overkligt och jag vågar inte riktigt tro att det är över än, har bestämt mig för att hur som helst ta det lugnt tills efter helgen; ingen träning och sitta så lite som möjligt.
   Ha en fin kväll med gästerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: