Fast fel

20191003_091629

Känner ni igen det?
När man skriver lite för fort och inte riktigt kollar vad det sedan står och plötsligt har man skickat eller postat något som inte blev riktigt som man tänkt sig…

Autokorrigering i alla ära men ibland fattar just den funktionen ingenting. Som när jag skriver om T till barnen och då kallar honom far*
Som min telefon envisas att ändra till får… Autokorrigeringen ska ju lära sig med tiden men just far verkar den ha riktigt svårt med.

Men för det mesta funkar det ju alldeles utmärkt!
Fast jag antar att vi alla dras med rätt som blir fel, eller?

* Jo, våra barn säger far och mor istället för mamma och pappa. Inget vi infört utan det har bara blivit så. Äldste sonen kallade oss för förnamn under några år men tror det ändrades i och med att han fick syskon och började på dagis.

4 svar to “Fast fel”

 1. Annika Says:

  Skumt ändå att telefonen ändrar far till får. Två så pass vanliga ord som de är. Men visst, det gäller verkligen att ha ögonen med sig vad gäller autokorrekt. Har själv fått ta bort vissa kommentarer på insta just pga av sjuka korrektioner, haha.
  Lite roligt att era barn kallar er för mor och far. Vet att det är vanligt i Skåne och delar av Småland, men där bor ni ju inte. Kul, som sagt :-)

  • Brysselkakan Says:

   Ja, autokorrekt ställer till ibland!
   Vi är ju alla i den här familjen födda och uppvuxna i Småland men tror inte varken T, jag eller barnen haft kompisar som kallar sina föräldrar far och mor.

 2. Cecilia Says:

  Vår son har på senaste åren börjat kalla oss för mor och far, varför vet jag inte eftersom vi alltid sagt mamma och pappa men jag tycker att det låter fint. Dottern hade en period när hon var liten då hon kallade mig vid förnamn men inte sin pappa och då lät det som att hon pratade om pappa och hans nya tjej!

  • Brysselkakan Says:

   Kul!
   Och det där med att kalla sina föräldrar vid förnamn: när vår äldste gjorde det var vi så pass unga föräldrar att folk trodde vi var hans äldre syskon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: