En lista igen

Förra veckans lista blev uppskattad så kör en till!

Och ännu fler
Japp, ännu mer löv! Igår räfsade vi ihop det sista av alla löv. Eller kanske mer det mesta för det var mängder. Nu får det lilla som finns kvar att falla från lindarna ligga kvar och sedan får vi kanske ta en omgång med alla löven från syrenerna också.

Vinterdäck
Och T la också på vinterdäcken på sin bil, min fixade han förra helgen. Så nu är båda bilarna redo för vintern. Frågan är väl om jag är redo och det kan ni nog gissa svaret på.

Inlämnad
När jag köpte min gula bil så kollade jag noga hur lacken såg ut, om det fanns skador eller repor. När jag sedan skulle hämta den inser jag att ena dörren har massor av repor som inte var där när jag skrev kontraktet. Så bilfirman lovade att fixa den dörren och i morse lämnade T in den och hämtade lånebilen. Passar samtidigt på att serva min bil. Så allt ska vara klart på fredag.

Lär vi märka
Det T också gjorde i morse var att glömma sin lunch i min bil… Så jag åkte dit efter lunch för att hämta matlådan och slänga maten. Det gick väl sådär… bilen var överlämnad till lackeringen på annan plats i stan och jag antar att den där matlådan lär lukta… Men hon jag pratade med skulle göra vad hon kunde för att se till att den slängdes.

Trögt
Något annat som också går sådär är att sälja min gamla bil. Intresse finns men mest från personer som ger bud på ungefär hälften av vad den är värd och som ska pruta via mail. De har en rätt trist attityd i sina svar, som att jag ska vara tacksam för de där skambuden och jag kommer inte sälja för så lågt pris, då får den stå till våren och så gör vi ett nytt försök då.

Mörker
Japp, sommartiden är över och därmed blev det ju också mindre ljus på eftermiddagen. Jag har alltid haft svårt med dessa omställningar och är mer trött än vanligt, det går över men jag får kämpa någon vecka nu.

Frost
Inatt hade vi många minus och T fick skrapa rutorna på min bil i morse. Och sedan på lånebilen. Kanske inte så konstigt att han mitt i allt detta glömde bort matlådan! Men i morgon har han sin egna bil med dieselvärmare så då slipper han skrapa, det räcker med att trycka på knappen en stund innan han ska åka!

Sömnen
Har skrivit om det förr: sover som en kratta. Nåja, det går i vågor, aldrig helt bra men oftast OK. Men just nu lite väl besvärligt. Vaknar ofta och har ont.
Så idag har jag köpt ett tyngdtäcke. Ingen aning om det kommer hjälpa, om min fibromyalgi fixar det pga det ökade trycket på kroppen men värt ett försök och jag får lämna tillbaka om det inte funkar så inte så mycket att förlora. Tyngdtäcken var förr väldigt dyra men har numera gått ner kraftigt i pris. Därmed också mer lättillgängliga för förr behövde man få dem via sjukvården vilket inte alltid var helt lätt.

Ute skymmer det redan och jag ska tända en brasa för det är kyligare ute och det märks ju även inne.
Hej på er.

Annons

4 svar to “En lista igen”

 1. karin Sjögren Says:

  Godmorgon! Sitter och tittar ut över sjön i gryningen. Underbart stilla vatten från ljust rosa till ljust turkos, det vittnar om att det är minusgrader ute, hur många vet jag när jag kommer ner.

  R är förkyld och tung i huvudet sedan ett par dagar annars är allt bra här.

  Önskar er en underbar dag.

 2. Annika Says:

  Du ser, att blogga i punkt är mkt bra. Det blir lätt en vana :-)
  Lövräfsning är minsann ngt som tar tid. Här är vi bara o början av den säsongen.
  Sömnen, min är dålig också. Som bara den. Har alltid varit. Nu när mina vallningar är bättre har det blivit litet bättre även med sömnen. Men bra är den icke.
  Berätta vad du tycker om tyngdtäcket sen. K har ett sådant och hon gillar det.
  Ha en fin tisdag

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det blir väl det!
   Vet att även du sover dåligt, tror det är betydlig vanligare bland kvinnor än män.
   Ska verkligen berätta om täcket men det får nog gå ett tag innan jag kan utvärdera! Men efter en halv natt (tog bort det när jag vaknade under natten) så kan ordet omfamnande vara en bra beskrivning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: