Punkter igen

Oktober har gått över till november. Antar att innan denna månaden är över har vi säkert fått känna av snö, kanske inte massor hoppas jag.
Här kommer lite av vad som hänt här!

Tillbaka
Efter en vecka med lugn och ro är alla skolbarnen tillbaka igen. Liv och rörelse. Men också rejält mycket oljud då tex de som åker moped har väldigt lite förståelse för andra (japp, börjar bli en gammal tant) och också saknar en hel del omdöme i trafiken. Den dag en olycka sker är jag inte förvånad och hoppas det går bra för inblandade.

20191030_131003

Men inte sista
Ja! Har ätit årets första (och andra) lussekatt! Är mycket svag för saffran i bakverk så lär bli fler innan ens julen är här!
Och ber alla er utlandssvenskar om ursäkt, vet hur man kan längta…

Solo
Efter en lång helg, T jobbade hemma i fredags så helgen blev lite längre, så åkte han vid lunch idag till Köpenhamn. Blir solo till onsdag kväll. Hade hoppas på besök av fd hyresgästen C men lyckades pricka in de två dagarna hon jobbar sent… Bättre tur nästa gång!

Finbesök igen
Japp, mellansonen körde hit i fredags igen. Och innan han i lördags drog till vänner i Stockholm hjälpte han T att plocka bort toppen från båtmotorn, den ska renoveras i vinter.

Fryser
Solsken ute men banne mig inte varmt och jag fryser mest hela tiden. Som tur är kan jag värma mig framför brasan i alla fall. Men fryser gör jag och så lär det vara tills april ungefär.

Vintertid
I går fick även sonen i USA vintertid och vi är tillbaka på tidsskillnad på nio timmar efter en vecka med bara åtta. Man kan ju tycka det är knasigt med allt detta ändrande av tid och att inte ens alla länder kan göra det samtidigt ens!

Positivt
Hämtade min lilla bil i torsdags. Nylackad dörr och nyservad bil! Men bäst av allt var att jag tydligen ärvt ett förbetalt servicekontrakt från förra ägaren så betalde inte en enda krona för servicen!

Boktips
Läser, som ni säkert vet, mängder av böcker ju. Just nu är det En annan kvinnas man av Gill Paul. En bra bok där mellankrigstiden möter sent 90-tal, där Wallis Simpson möter prinsessan Diana. Bra bok helt enkelt!

Ha en fin måndag!

Annons

8 svar to “Punkter igen”

 1. Annika Says:

  Punkter, jajamen ;-) Inte dumt det inte.
  JA, ljuvligt gott med saffran, det håller jag med om. Jag kan inte baka, alltså jag KAN inte. Jag får förlita mig på mina vänner som KAN det där, och hoppas på att bli bjuden :-D
  GOTT är det, så otroligt gott.
  Trevligt med bilen och kontraktet.
  Japp, normaltid igen. Hoppas att vi slopar sommartiden totalt. Visst är det fjantigt att US och EU inte ens kan byta på samma dag. SUCK.
  Ha en fin och bra tisdag nu!

 2. Cecilia Says:

  Ja punkterna tycker jag gott kan stanna!

  Jag gillar att baka även om jag inte gör det jätteofta, men saffransbullar till jul är ett måste så jag passade på att köpa saffran i Sverige i somras.

 3. karin Sjögren Says:

  Inga lussekatter här ännu, kanske hittar ett bra glutenfritt recept, i annat fall får det bli saffran i maten t ex. fisksoppa är underbart tycker jag.
  Idag ska jag sätta granris i våra utekrukor om det inte är frusen jord i dessa, det har varit 4 minus här i natt.
  R har varit förkyld ett tag men är nu återställd och ska in och träna idag. Jag kände lite i min hals igår och har börjat kurera mig så jag avstår från träningen idag.

 4. Stella i Italien Says:

  Trevligt med punkterna! Apropå lussekatter: jag är dålig på jäsdegar så jag ska nu pröva ditt recept på saffransmuffins. Lussekatter och andra julkakor brukar jag annars köpa på svenska kyrkans julbasar. Det finns många duktiga bakerskor bland romsvenskorna som skänker sina bakverk till basaren, till min och andras glädje. Den basaren är också ett socialt event, många stämmer träff där för att fika med julkakor och skåla i glögg, och man tar med sig italienska vänner för att de ska få göra en djupdykning i en levande svensk tradition. Varma hälsningar från ett regnigt Italien. Stella

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Ja, tror de är här för att stanna ett tag i alla fall.
   Saffransmuffinsen lär du inte bli besviken på. Snåla inte på russinen och perfekt att göra små; jag använder oftast formar som är steget större än knäck; blir små mumsbitar och man kan ju ta två!
   Svenska kyrkan utomlands är bra för alla som bor bortifrån! Och tur att de finns!
   Hälsningar från ett regnigt, grått och kallt Sverige med risk för snö i morgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: