Här för att stanna!

Jajamän! Punkter!
Har insett att jag gillar att skriva i den formen, det blir kanske inte regelbundet på samma dag i veckan och kanske inte varje vecka men punkter blir det.

Svinkallt
Japp, det är så jäkla kallt och rått. Det har varnats för snö men blir ingen här hos oss men vet att den finns inte så långt härifrån. Vi får se, prognosen säger ymnigt snöfall på torsdag och det lär vi väl märka i så fall…

Bilen
I går eftermiddag hämtade köparna bilen. Jag hjälpte dem att koppla deras mobiler till bilen och så åkte de i väg. Har verkligen gillat den bilen men min nya är bättre!

Gnissel & oljud
Hela förmiddagen och hela eftermiddagen hörde jag ett oljud utifrån, liksom en såg med gällt gnisselljud. Straxt efter 14 så ser jag vad det är: någon som går runt med röjsåg i den allmänningar som finns här. Den typen av ljud är så irriterande och tröttande. Inser att det nog lär fortsätta idag…

Kommunikation
Vid 17-tiden igår började jag med middagen. När jag vid 18 inte hört av T ringer jag honom.
– Men jag jobbar ju sent i kväll.
– Va?
– Ja, sa ju det i helgen.
Men nej, han sa att han skulle jobba sent en kväll i veckan men inte att det var igår. Så middagen åkte in i kylen och jag fixade äggmacka till kvällsmat.
Kommunikation är inte alltid lätt!

20191110_211625

Snooker
I förra veckan pågick en stor snooker turnering i UK, Champion of champions (eller som sonen kallade den: champinjonernas champinjon!), och det gillar vi ju att se på! Och då Viaplay, för en gångs skull, visade nästan hela turneringen kunde vi se allt live och slapp leta på Youtube. Riktigt spännande matcher och snooker på absolut toppnivå!

20191110_211553

Samtal
Så på grund av snookern och finalen i söndags (två sessioner) blev det Skype-samtal med yngste sonen från 16.00 till 00.30! Bara en kort paus på 30 minuter i mitten ungefär. Vi kopplar in vår externa högtalare, lägger den på en kudde i soffan och det är som att ha sonen här hos oss! Och eftersom vår högtalare också är mikrofon så behöver vi inte sitta bredvid utan kan röra oss i kök och vardagsrum och prata på. Han loggade in på vår Viaplay-konto via VPN och så tittade vi live ihop!

Idag blir det lunch på stan med bästa fd hyresgästen C, sedan en sväng till sjukgymnasten och middagen, ja den står ju redo i kylen och bara att värmas!

 

4 svar to “Här för att stanna!”

 1. karin Sjögren Says:

  Nu fungerar textskrivandet.

  Härligt att ni kan dela dagen med yngste sonen i soffan

 2. Annika Says:

  Kul inkoppling med sonen så att ni kunde koll ihop. TUR att det gratis numera att snacka, hehe. Vilken skillnad på hur det var för bara 10 år sen. OCH för att inte tala om när jag kom till USA och knappt hade råd tt prata ens en halvtimme med dem hemma.
  We’ve come a long way, baby!!

  Skönt att bilen fått nya och bra ägare och att du slipper försäljningsprocessen nu.
  Härligt.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, tänk vad mycket enklare allt är när man kan prata på olika sätt med hjälp av Internet! Vi tittar ofta på snooker ihop på det här sättet men betydligt enklare när vi slipper se det via Youtube.
   Och jo, så skönt att bilen fått nya bra ägare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: