En frusen dag och oljudet är tillbaka

Igår frös jag rejält. Tydligen behövdes några ventiler i fjärrvärmesystemet bytas så 800 hushåll fick värme och varmvatten avstängt mellan 08.00 och 16.00 i går… Man kan ju tycka att det kanske vore lämpligare att göra sånt på sommaren men tydligen tyckte inte vårt värmebolag det.

20191204_081658.jpg

Att de också verkade tycka att information om detta var mindre nödvändigt gjorde nog att många av de där 800 hushållen kom hem till ett svinkallt hus efter jobbet och undrade vad som hänt.

20191129_143122.jpg

Jag råkade av en slump se en annons i tidningen förra veckan och visste därmed om det men alla läser inte papperstidningen och jag fattar inte varför de inte använde samma system som de använder vid ändring av sophämtning och strömavbrott; sms.
Stannade vi deras kontor i går och meddelade vad jag tyckte och de i kundservicen visst faktiskt inte hur det meddelats till oss kunder… Mer än att det stod under driftinformation på deras hemsida men vem läser där dagligen? Han lovade att framföra mina åsikter.

Så en hel del eldande i kaminen men först vid 14-tiden blev det ok varmt inne. Och när varmvattnet var tillbaka vid 16.tiden stod jag en lång stund i duschen för att få bort den frusna känslan som varit hela dagen.

Nu har snön töat bort och därmed är de där med röjsågarna tillbaka igen. Denna gången rakt över gatan och därmed betydligt närmare… Lär bli en dag med hörlurar på igen.

Annons

4 svar to “En frusen dag och oljudet är tillbaka”

  1. Annika Says:

    Verkligen märkligt att de inte kunde skicka per SMS, då hade ju verkligen alla vetat om det. USCH för att komma hem till ett iskallt hus. Vidrigt.
    Att frysa inomhus är verkligen inte roligt. Tur att du kan elda.

  2. Karin Says:

    Oljud som ständigt pågår är tröttande och för dig än mer.
    Vi är i Skåne och packar de sista äpplena och så förkovrar jag mig i familjeträdsanalys ,spännande och återuppväckande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: