Var ska han bo?

Ja, kanske någon undrat hur det går för mellansonen som inte har någonstans att bo från 1 mars? Hur har det gått?
Han och jag har letat hela tiden efter ett bättre boende, man kan inte bo möblerat på 22 kvm hur länge som helst, i alla fall kan inte han det.
Så vi intensifierade sökande! Svarade på allt tänkbart, ringde hyresvärdar och mest negativ respons, tyvärr
Men så kom en tvåa ut, sonen lyckades bli den förste som svarade och fick komma på visning. Ett par med en bostadsrätt som de ska hyra ut nu när de köpt radhus. När sonen gick därifrån hörde han dem, genom dörren, säga: – Han var ju jättetrevlig!
Men de hade minst fyra visningar till inbokade och skulle höra av sig veckan därpå.

Och vet ni! Dagen efter ringde de och sa att han fick den, de orkade inte med fler visningar och hade känt direkt att de vill hyra ut till vår son! Så det tog inte ens en vecka från att han fick veta att han inte hade bostad tills han hade en ny! Och nuvarande hyresvärden såg gärna att han flyttar ut tidigare för företaget som ska ha den lägenheten efter honom behöver den från 1 januari. Så med andra ord ska vi hjälpa honom att flytta efter nyår!

I och med detta satte också jakten på möbler igång, han lämnade allt till sitt ex och behöll bilen istället. Så på de tre dagar han hade kvar innan han for till Chicago för att jobba lyckades vi leta reda på och han köpa och hämta en säng, en stor dubbelgarderob med skjutdörrar och en soffa som inkluderade lampa, hylla och fårskinn. Allt för 6200 kr! Och allt nästan nytt!

Nu har vi ju vetat om allt detta ända sedan jag skrev den 20 november att han inte hade någonstans att bo men han skrev kontrakt i måndags (pga att han varit i Chicago) och jag ville verkligen inte jinxa detta innan allt var på papper. De han hyr av verkar superbra och ser gärna att han bor kvar i evigheter!

Skönt att det löste sig fort, ibland ska man ha lite tur och sonen verkar ha det när det gäller bostäder!

Och han hälsar att om någon tänkt ge honom julklapp eller inflyttningspresent så saknas det mesta och en slant eller presentkort på Ikea mottages tacksamt!

Annons

2 svar to “Var ska han bo?”

  1. Annika Says:

    Jamen vilken tur han har haft. Grattis. OCH vilket FYND med möblerna därtill. Grattis till det likaså. Ibland ska man ha lite flax här i livet. Hoppas at han kommer att trivas nu.

    • Brysselkakan Says:

      Ja, tur har han verkligen haft! Linköping är inte lätt att hitta tillsvidare-kontrakt i. Blir nog superbra! Och han längtar efter att få flytta in om några veckor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: