En vecka kvar

Hur har ni det så här en vecka innan jul? Personligen kunde det gärna vara två veckor kvar, inte för jag har massor kvar utan mer för jag vill ha tid för mer lugn och ro också.
Så summerar i en lista!

Var?
Alla julklappar utom tre är här och slås in vilken sekund som helst. De där andra tre är det värre med… Två, som ska fixas lite med och skickas vidare, lämna företaget för över en vecka sedan och har fortfarande inte nått mig… Smått oroande. Den tredje fick jag kolli-id på i torsdags men den är fortfarande inte inlämnad till transportbolaget… Den pakten finns just nu i Finland och chansen att den är här innan jul krymper för varje dag. Så troligtvis blir mottagaren utan julklapp.

20191214_161747

Mingel
I lördags var vi på glöggmingel. Tidsbestämt mellan 15-17 så tid innan och efter för annat. Sjukt mycket folk i den lilla villan och man kan ju egentligen inte prata med fler än de man redan känner för alla andra gör likadant. Blir sämre och sämre på den sortens tillställningar så tog tillflykten till toaletten ett par gånger för att få vara ensam.

Julbak
Är på god väg med det lilla som ska bakas innan jul och igår blev det frallor och saffransmuffins. Vi delade på en fralla och nybakt varmt bröd med massor av Bregott är ju rent löjligt gott. Nu återstår pepparkaksbrödet och drömrulltårta.

20191212_121859

Tre gubbar
Och de tre kissande pojkarna på vår trapp har fått luvor, så slipper de i alla fall frysa om knoppen!

20191211_133818.jpg

Magiskt
Det pågår en konstutställning på Multeum här i stan. Egentligen inte den typen av konst som tilltalar mig men kan inte annat än förundras över de som kan måla så realistiskt. Lite magiskt. Konstnären heter Johan Patricny och bor i Mariefred.

Gröt
T är i perioder en grötmänniska, dvs han äter gröt till frukost. Genom alla år har det varit havregrynsgröt men då han fick mer ont i lederna Googlade vi lite och insåg att boven var just havregrynen. Eller mer betaglukanerna i dem som han uppenbarligen reagerar på. Så nu är det gröt på bovetekross och värken försvann på någon vecka. Just kross ska det vara, annars blir det så märkligt kompakt konsistens på den. Bovetekross har inget med vete alls att göra utan är en ört och därmed också glutenfri.

Idag står en del fixande inne i stan på listan och så slå in någon julklapp.
Och börja julpynta!

Annons

6 svar to “En vecka kvar”

 1. Cecilia Says:

  Här är det inte direkt någon julkänsla med 14 grader varmt men vi ska in till julmarknaden i Bryssel på fredag när dottern kommer och då hoppas jag man får lite känsla iallafall.
  Jag är klar med alla julklappar eftersom vi bara köper till barnen och det mesta har jag fixat online. Nu återstår bara att slå in allt och det är jag inte förtjust i, mina paket ser INTE så fina ut som dina gör!

  • Brysselkakan Says:

   Inte så mycket julkänsla här heller. Mest grått men helt ok, alla som ska ge sig ut på vägarna i jul slipper snö och halka i alla fall.
   Kul att du tycker mina paket blir fina!
   Och när du skriver om Bryssel kände jag saknad efter stan…

 2. Annika Says:

  Ja, jag vet … precis som du får jag allt svårare för mingelpartyn där det är massor med folk. Jag vill mest bara gå därifrån. Brukar hålla mig till de jag känner. Efter en sån tillställning kan jag känna mig helt urlakad. Men ibland måste man, jag ska på en sådan mellan jul och nyår. Ser fram emot det typ noll. Det är bara bekanta också, inga nära vänner. BLÄ.
  Jo, klar med klapparna. Väntar på några fr Amazon, men det är allt.
  Men jag har kvar det mesta av inslagningen.
  Konstutställningen ser jättefin ut, vilken underbar stil han har. Googlade honom. FANTASTISKA!!! Skulle gärna gå på den!!!

  • Brysselkakan Says:

   Precis! Den typen av tillställningar äter mer energi än det ger. Men ibland är det bara att stå ut, inte läge att tacka nej.
   Här är alla klappar utom en på plats nu men den saknade lär inte dyka upp förrän i mitten av januari… trist.
   Och ja, tänk att kunna måla så!

 3. Stella i Italien Says:

  Innan dagens stök drar igång vill jag passa på att önska dig God Jul och Gott Nytt År! Stella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: