Årets sista?

Ja, detta blir nog årets sista lista!

Hemlös
Förra lördagen ringde det på dörren (nåja, han tog sig in själv faktiskt) och utanför stod en ung hemlös man med sina ägodelar i bilen. Så vi släppte in honom och låter honom bo här till den 2 januari.
Inte riktigt så allvarligt som det låter, det är vår mellanson men hemlös är han några dagar till.

20191222_152202

Sattes i jobb
Och sedan insåg han att man, om man ska bo här, får hjälpa till!
Nåja, det har han inga problem med!

20191223_152855

Janson utan Janson
Eller kanske mer potatisgratäng? Hur som helst så är det så vi kallar Janson utan ansjovis och de görs i små formar, smidigt att ha i kylen och bara värma det som går åt.

20191224_113633.jpg

I väntan på
Och vissa, maken och den hemlöse alltså, roade sig med att byta filter i vår ventilation i väntan på äldste sonen och hans flickvän skulle anlända.

20191224_141701

Vi umgås!
Jag antar att de flesta kan känna igen sig i den här bilden, till deras försvar så var det bara en kort stund sedan lagde vi mat, åt och pratade vi istället.

20191224_154614

För här får alla äta hur de vill
Nä, det är inte en fem-årings tallrik utan en 31-årings!
Och jo, vi har pannkakor på julbordet, gammal tradition hos oss!

20191222_180448

Två
Ingen enorm hög med klappar, mest till mellan- och äldste sonen, flickvännen och två till mig och en till T. Och några som skickats med post eller lämnats över innan jul. Som vanligt gav jag bort till betydligt fler än jag fick ifrån men det är ok det med.

Ensam
I helgen är jag ensam hemma. T och mellansonen aka Den hemlöse har åkt till Småland för att fira T:s mamma som fyller 75 om några dagar. Jag valde att vara hemma, höften är allt annat än bra och bilåkande, sitta på kalas och sedan åka bil hem igen i morgon blir för mycket. Visst, jag hade kunnat ta stark värkmedicin regelbundet men vilar istället. Väljer istället att lägga den lilla energi jag har just nu på att hjälpa sonen att flytta nästa vecka. Så lugnt och tyst här hemma, läser, ser på Min fantastiska väninnan och läser lite till.

Chromecast
Vår Chromecast har krånglat helt enorm mycket ett tag nu och efter diverse försök att få den att bete sig som den ska gav jag idag upp och åkte och köpte en nyare modell. Vår gamla är andra generationen så kanske inte så konstigt.
Orkar nog inte krångla med att koppla in den, jo jag vet att det är busenkelt, men kablarna sitter bakom tv:n och låter med glädje de andra två fixa det när de kommer tillbaka i morgon. Håller tummarna att detta nu löser allt strul.

Snipp snapp så var julen slut och jag hoppas att er jul också blev lugn och fin.
Och nästa gång vi hörs är det troligtvis snart 2020!

Annons

2 svar to “Årets sista?”

  1. Karin Says:

    Gott nytt år imorgon!

    Ps. Gillar verkligen dina listor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: