Årets första!

Dag åtta på det nya året och verkligen dags att skriva något här!
Det blir i punktform för det gillar jag och det verkar ni göra också.

Nyår
Det blev en lugn kväll med bara T och jag.
God mat och närhet, ibland räcker det så!

Den hemlöse flyttar in!
Två dagar efter nyår packade vi vår bil och mellansonens bil full med alla saker som skulle med till hans nya hem och så for vi till Linköping. Mötte upp han som sonen hyr av i lägenheten och fick nycklar och sedan började vi jobba. T och sonen for i skytteltrafik mellan sonens jobb, där alla hans möbler stod, och lägenheten. En ynkligt liten hiss så det som inte gick in i den fick de helt sonika bära upp till femte våningen… Mycket pust och stön!

20200102_121213

Äckligt…
Han som sonen hyr av är arbetsledare på ett städbolag. Det innebär tydligen inte att man kan städa… Så dåligt gjort men vi kände att det var inte läge att börja med att klaga när man hyr privat så vi fixade det själva.

Bra blev det!
Så fick vi sakta allt på plats. Skruvade ihop. Borrade för gardinstänger och tavlor. Besökte, om motvilligt för vissa, Ikea tre gånger!
Tyvärr glömde jag ta bilder när allt var klart så ni får hålla tillgodo med de som visar det lite mer stökiga.

20200103_193110

Otippat?
Sista kvällen tog vi oss tid att laga riktig mat, dvs T och sonen fick högrevsburgare med massa gott på och jag, som helst undviker rött kött, köpte mig en räkbakelse på Maxi. Och när vi frågade vad den innehöll sa de:
– Räkor, skagenröra, bröd och så ostbågar så klart.
Japp, det gula är krossade ostbågar och jag vet numera att det tydligen är rätt vanligt på smörgåstårtor. Och att det faktiskt inte smakar ostbågar alls.

Hemåt
Så i lördags, efter två nätter i Linköping, fick sonen tillbaka sin säng som han snällt lånat ut till oss och slapp sova på soffan mer. Och vi for hemåt. I solsken!
Hämtmat på favoritstället och sedan kollaps  i soffan resten av kvällen.

Ny
Innan julledigheten var över för den här gången hann vi med att åka till Ikea och köpa oss en ny matta att ha vid soffan. Jag blev sugen på samma som jag, med sonens fulla förtroende, valde till hans vardagsrum så en sådan blev det! Idag har jag skaffat lite nya kuddfodral som passar bättre än de julröda som låg där innan.
Vi hann också med att ha goda vänner på middag i söndags, mycket prat och intressanta samtal.

20200104_174805

Bortplockat
Och så åkte alla julsaker ner i sina lådor. Ångrade lite att jag inte gjorde det innan vi for till Linköping för blev trött på allt bara av att se det när vi kom hem igen.

20200107_121543

Vardag
Och så blev det då vardag igår igen och T började med att åka på tjänsteresa i två nätter.
Till Mariefred! Japp, rysligt nära hem men med ett schema med middagar och aktiviteter på kvällen får han snällt sova där istället för hemma.

Går att kliva över
Ni minns säkert att vi har syrenhäckar runt år tomt. De som gränsar mot våra grannar, dvs bostadsrättsföreningen, sköts av dem. Vi har i flera år nu lite då och då påpekat att så som häcken klipps av de som de betalar för att sköta sånt inte riktigt gör att häcken blir tät och fin, det har de också hållet med om. Han som gör det går med en elektrisk häcksax och kapar av 30 cm upptill och med tiden så gör det ju bara att det växer i toppen. Så i går då, jag kommer hem från stan och häcken är bokstavligen kapad vi backen. Och kanske lite fel val av tidpunkt på året men syrener är svåra att ha ihjäl så det löser sig nog. Men det lär bli rejält med insyn framöver!

Hoppas ni hade ett fint nyår och att starten på 2020 också blev bra.
Så bara att ta tag i det nya året, se framåt och hoppas på det bästa!
Har ni några storslagna planer? Omvälvande projekt? Eller blir det som det blir?

Annons

6 svar to “Årets första!”

 1. Annika Says:

  Återuppväckte själv min blogg efter nära tre veckor idag :-)
  Skönt med lite lov. Men punkterna tar jag imorrn, haha. KUL att läsa dina punkter. Har ju sett bilderna från sonens lgh tack vare insta, ser så trevligt ut där! Hoppas att han kommer att trivas!

 2. Stella i Italien Says:

  Hej och god fortsättning! Jag gillar de
  ”punkterade” inläggen! Läser två andra bloggare som också gör sådana, mycket bra: Spiderchick, som bor i Skövde, och Emma, som bor i Spanien och driver bloggen Sol som sol. Emma har en skål med lördagsgodis, som vi läsare får smaka bitar av varje vecka. – Så skönt för sonen att bo i eget hem igen, det skapar en trygg grund i vardagslivet tycker jag. Allt gott för det nya året till dig och familjen! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Gillar att du gillar punkterna! Och jag ska komma ihåg att kolla de där andra två bloggarna du nämner.
   Sonen har haft det tungt de senaste sex månaderna efter separationen så att få ett eget bra hem var nödvändigt för att få livsgnistan tillbaka.
   Gott nytt till dig med Stella.

 3. Cecilia Says:

  Förstår att sonen längtat efter något med egna möbler etc. Det gör så mycket att få ha något eget som man själv bestämmer över. Vår dotter flyttade och pluggar och det var inte förrän hon flyttade in i ett eget korridorsrum som hon började trivas.
  Inga direkta storslagna planer här men vi ska försöka börja beta av vår bucket list här nu när det börjar närma sig sista året!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, hans svar om han trivdes när jag frågade var något i stil med att ha egen soffa och sovrum med 160 säng var underbart! Ett bra steg i rätt riktning när man ska komma över ett kraschat förhållande.
   Aha! Ja, passa på! Finns mängder av saker jag aldrig hann med när vi bodde i Bryssel och jag ångrar det men när vi flyttade hem var vi övertygade om att vi skulle tillbaka men så blev det inte, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: