Men inte i år

De senaste åren har jag summerat förra året ungefär vi den här tidpunkten men inte i år, det tar enormt mycket tid (vilket jag i och för sig har) och responsen brukar vara ljummen så struntar i det i år. Och om det får ni tycka vad ni vill!

Istället blir det, surprise, en lista! Fast över de senaste dagarna.

Dramaten
Japp, smeknamnet på shoppingvagnar är just dramaten! Och jag har haft en sedan si så där 2009, köpte den ganska direkt när vi flyttade till Bryssel och jag insåg att jag inte ville bära hem maten från affären. Eller shoppingpåsar från stan.
Med åren har den blivit smutsigare och smutsigare invändigt så jag kollade hemsidan där jag köpte den och det stod att innertyget, som går att lossa, går att tvätta. Så in i maskinen åkte det och ut kom det… trasigt… Inser att jag borde tittat lite mer på det innan för bara sytt med raksömn och sömmarna trasades upp i maskinen.


Nu inser ni som känner mig att detta gillade jag inte och mailade deras kundtjänst för ingen stans stod något om HUR man skulle tvätta, bara att man kunde.
Och fick svar att det är handtvätt som gäller (och hur ska man kunna veta det?) och att det skickar mig ett nytt innertyg!
Så min dramaten och jag får fortsätta shoppa ihop ett tag till!

20200109_110142.jpg

Papper
Roade mig i förra veckan åt att sortera flera års samling av diverse papper som jag någon gång tyckt var bra att spara.
Blev en rejäl hög och sedan diskuterade vi på Instagram hur man slänger dem. Det står ju personnummer, inkomster mm på många av dem.
Vissa slängde dem bara i pappersinsamlingen och andra strimlade dem i en pappersstrimlare. En sådan har jag med men nu var högen så stor att T slängde dem i en strimlare på jobbet, en betydligt större än vår!

Ett steg mot nästa projekt
När vi renoverade nedervåningen 2015 och byggde en lägenhet, som vi ju hyr ut, så var planen att ta tag i vinden sedan. Men antagligen gick luften ur oss rejält efter det projektet (och innan dess badrum och tvättstuga) för åren har gått och varje sommar har vi hittat på annat: flyttat son*, rest genom USA* två somrar och köpt båt.
Men nu har vi i alla fall tagit tag i ritningen på taket för vi måste börja där och nya kupor kräver, om inte bygglov, i alla fall en bygganmälan. Och då vi bor i ett kulturminnesmärkt hus är det alltid en lite mer besvärlig process när utsidan berörs.

20200112_134357

Solen!
Japp, den kom på besök både i går och idag!

Ett instrument
Har två blommor vars blad inte riktigt ser ut som de borde och jag har funderat på varför. Så idag klev jag in i en blombutik och frågade och fick massor av råd och klev ut ur butiken med ett instrument. För tydligen kan man inte bara vattna med jämna mellanrum, vilket jag alltid gjort, utan det är mer vetenskap än så. Så numera ska jag mäta fukten i jorden för att se om jag ens behöver vattna. Ja ja…

Det var dagens bidrag till veckans lista. Nu ska jag straxt värma en liten ostkaka som vi glömt att vi hade, vispa grädde till den och sedan se på Husdrömmar.
Hoppas du har en fin kväll!

* Vill du läsa om dessa två resor genom USA så finns de inläggen under juni 2018 och juli och augusti 2019. Sonens flytt finns under juli och augusti 2017.

Annons

2 svar to “Men inte i år”

 1. Annika Says:

  Sanningen är att det tar sjukt mkt tid att göra en årskrönika. Eller två, om man delar upp året. Det tar så mkt längre tid än vad en icke-bloggande läsare förstår. Så jag förstår om du inte ids, men det är rätt kul att göra de där återblickarna. Men mkt,mkt tidsödande.
  Dramaten är toppen, använder mig av sådan i Sverige. jag och min mamma brukar ta varsin och handla på COOP. Perfekt. Så jag förstår att du gillar din, den är snygg också.
  Alltså, ni ska inreda vinden?? Ska ni ha sovrum däruppe? Allrum? Låter som ett jätteprojekt. men kul!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det tar massor av tid och i år orkar jag inte.
   Älskar min dramaten! Och att den är snygg!
   Ja, vi ska inreda vinden är tanken. Ett stort allrum med snookerbordet och sittgrupp av något slag, ett mindre badrum med dusch, ett gästrum och ev ett mindre kök. Vi får inte bygga en lägenhet för uthyrning (tredje våningen och krav på hiss och kampen för att slippa det orkar vi inte ta med Länsstyrelsen). Så övervåningen ska bli en del av vårt boende. Men först taket, det betalar vi hantverkare för att göra och sedan får resten ta den tid det tar. Just nu är det en oisolerad råvind.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: