Och fler blir det säkert

Hur många ställen har du bott på i ditt liv?
Har du flyttat ofta? Eller bott på ungefär samma ställe hela ditt liv?
När vi hjälpte mellansonen att flytta för ett par veckor sedan roade vi oss, i bilen på väg hem, med att räkna på hur många platser vi bott på.

soffa

Både T och jag har hunnit med tre ställen fram till vi var 18. Och sedan rusade det! 13 ställen har vi bott på ihop! Vissa längre, kanske sex eller sju år men så lite som ett halvt år på andra. Och just nu är vi inne på något slags rekord för vi passerade sju år i detta huset i oktober och går mot åtta år och så länge har vi båda två inte bott ihop på något ställe innan. Så 16 ställen för oss.

Barnen då? Ja, där ligger vi i lä! Kanske inte om man räknar totalen just nu men vi är äldre och de lär flytta flera gånger till innan de är i samma ålder som oss. Och de hade bott på betydligt fler ställen än oss när de passerade 18!

Så äldste- och mellansonen hamnar båda två på 16 ställen och yngste sonen på 11.

Och var har vi bott då? Både T och jag är Smålänningar och likadant med barnen. Och T och jag har under våra liv hunnit bo i Bankeryd, Bruzaholm, Eksjö, Ingatorp, Östersund, Växjö, Hovmantorp, Järna, Bryssel och Strängnäs. Och med barnen kan vi lägga Södertälje, Linköping och Pullman, WA på listan också. Så två olika länder för T och mig (Sverige och Belgien), enbart Sverige än så länge för äldste- och mellansonen och så Sverige, Belgien och USA för yngste sonen. Ingen aning om när någon av oss ska packa sina saker igen eller vart det bär av. Och som sagt; tror det blir fler orter och kanske även länder på listan framöver.

Hur ser din lista ut? Berätta gärna!

Annons

10 svar to “Och fler blir det säkert”

 1. Karin Says:

  Var tvungen att räkna efter. Är inne på fjortonde hemmet och tredje landet. Det var fler än jag trodde. Mest flyttade jag när jag bodde i Stockholm i min ungdom och hyrde diverse andrahands-lägenheter.

  • Brysselkakan Says:

   Fjorton är många det med! Räknade ju inte upp länderna när jag skrev inser jag, får nog redigera och få med dem! I alla fall vet jag vilka länder du bott i!

 2. Annika Says:

  Innan jag flyttade till US hann jag bo på fyra ställen. Här i US bodde jag först med min au-pair familj (det året ska man nog inte räkna in i huskarriären egentlige? Hade iofs egen lgh, vilket var guld). Sen hann Peter och jag bo på fem ställen innan vi köpte det hus vi bor i nu. Det köpte vi 2000. Otroligt att vi bott här i huset i 20 år. Går knappt att fatta.

  • Brysselkakan Says:

   Undrar om jag kommer på 20 år på samma ställe, det känns overkligt men livet rullar på och plötsligt kanske det är så.
   Och vem vet, ni kanske också flyttar i framtiden!

 3. Cecilia Says:

  När jag räknar efter blir det 10 ställen och tre länder, Eskilstuna, Mölndal, Lindome, Strängnäs, London och Bryssel. Då räknar jag de olika hus och lägenheter jag bott i även om det varit på samma ort. Blir förhoppningsvis iallafall något mer ställe för jag känner inte att jag vill sluta mina dagar i Härad!

  • Brysselkakan Says:

   Många ställen och jag räknade också de olika boenden och inte bara orterna.
   Och nej, Härad får inte bli för resten av livet 😂
   Syrran sa en bra sak: man ska inte bli gammal i en liten håla, då åldras man i förtid.
   Och jag håller med!

 4. Eva Says:

  Jag har bott på 13 olika ställen sedan jag var 19 år. Ingen flytt planerad för tillfället, men man vet aldrig vad livet har att erbjuda.

  • Brysselkakan Says:

   Ok! Men innan du blev 19? Samma ställe?
   Och nej, man vet aldrig vad livet erbjuder!

   • Eva Says:

    Innan jag flyttade från mina föräldrar bodde vi i det hus de köpte 1957 och som vi barn fick äran att sälja 2013. Min pappa flyttade två gånger i sitt liv, från föräldrahemmet till villan de köpte när de gifte sig och därifrån till en servicelägenhet när han inte klarade av att gå i trappor längre. Kanske var det en revolt mot min farfar som levde ett kringflackande liv i Sverige och USA fram till han var 48 år. Men det är en helt annan historia.

   • Brysselkakan Says:

    Spännande! T:s mormor och morfar utvandrade till USA, var för sig, men kom tillbaka väldigt bittra när allt de ägde försvann i börskraschen. De satte aldrig sin for i USA mer och hatade landet resten av livet. Dock blev T:s mormors syster kvar så det finns släkt kvar i USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: