Ny vecka – ny lista

Fy sjutton vad blåsigt det var i början av veckan och då hade vi nog det betydligt lugnare än tex på västkusten. Men idag mest regnigt och mest när jag var och handlade så jag fick springa med kundvagnen, nåja gå fort mer kanske!
Dags för en lista!

Svart gubbe
I måndags var det dags för årlig sotning. Och som vanligt den något obestämda tidpunkten 8 till 11. Så bara att se till att vara påklädd och redo till 8! Han dök upp 8.20 så det var ju bra. Och som vanligt, trots rejält blåsigt ute, gick han ut på vårt tak utan selen. Det är väl cirka 7 meter ner så faller man dör man ganska troligt. Men det är tydligen för bökigt att ta på sele. Nåja, jag la fram den bredvid stegen så hans val.

Screenshot_20200207-194002_SVT Play

Fast nej
Berättade ju om TV-serien Kalifat i förra veckan, ni som inte sett den: SE DEN!
Hur som helst så spanar de på personer i Hedemora och jag hade väl inte tänkt så mycket på det om de inte plötsligt är någonstans jag känner igen. Inte Hedemora utan Järna! Vi har ju bott där och både T, jag och sönerna tyckte detta var lite komiskt!

20200210_124431

Var sak på rätt plats
Vår verkstad, så bra med en sådan när man saknar garage, har en förmåga att stökas till… Och nu var det verkligen dags att röja upp där så det roade T sig med i helgen som gick. Det blev en sväng till soptippen, som här i stan heter Kvitten. Nu ska vi bara hålla det så här fint framöver!

Etiketter
Medan T städade fixade jag etiketter åt honom så alla bultar, brickor mm blir lättare att hitta när de behövs. Smidigt med min lilla maskin!

20200212_140716

Så tröttsamt…
Idag åkte jag till Willys för att handla mat. Ganska lång lista då vi får besök i helgen så saker på den som kanske inte står där en vanlig helg. Och givetvis glömmer jag listan hemma… Och hade det varit en vanlig helg jag köpte till hade det gått på rutin men nu kom jag hem och inser att jag glömde en hel del. Blir en tur dit på fredag igen med andra ord. Ja ja…

Skulle inte tro det
Har också hunnit sälja lite saker. Städar skåp och lådor och hittar saker jag likaväl kan sälja. Men hur tänker folk när de skriver som i bilderna ovan? Det är väl upp till köparen att ta sig till säljaren och är det för långt bort är man väl inte intresserad? Den ena av dem bodde i Eskilstuna och det tar ca 20 minuter att åka och är väl inte direkt långt bort, T far ju dit och jobbar fem dagar i veckan!
En frågade också vilken tunnelbanelinje jag bodde vid! Och en annan om jag kunde åka till Stockholm så hen kunde köpa!
Men så fick jag napp från en kille, som också bodde i Eskilstuna, han kom hit i måndags och köpte utan att pruta eller krångla.
Man slutar aldrig förvånas!

Nu ska jag straxt kika på Jills veranda, väntar bara på att T ska träna klart uppe på vinden så vi kan se det ihop.
Ha en fin kväll!

Annons

6 svar to “Ny vecka – ny lista”

 1. Cecilia Says:

  Åh vilken fin ordning i verkstaden! Jag har alltid sagt att jag skulle vilja jobba på ett lager och få hålla ordning och kategorisera olika saker! Inte sagt därmed att jag jämt har världens ordning här hemma. Jag gillar också att rensa och åka till Kvitten men tyvärr är jag gift med en samlare av stora mått så där kommer vi inte alltid överrens…..

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Du skulle se vår vind för vi samlar också på oss! Mängder. Bra att ha, vi lägger det på vinden. Ja, den är stor men om vi nu äntligen ska inreda den (nåja, där är vi inte än) så måste vi rensa. Men visst, vi är bra på ordning och reda också!

 2. Annika Says:

  Er verkstad är SÅ fin!! Och vilken ordning. Så bra att märka allt också. Ja, hoppas ni kan hålla det så där fint nu.
  Alltså, de där nissarna som tror att de kan pruta för att de måste åka bil är bara för mkt. Som om det skulle vara ditt problem?? SUCK. Bra att du fick en schysst köpare till slut.
  HAHA, ja jag vet, jag har också glömt lappen på det jag ska handla flera ggr. SÅ irri. MEN jag orkar inte skriva upp det jag ska ha í mobilen hellre, har det hellre på papper. Ibland om har mkt stryker jag över vartefter med penna.
  Ha en fin och trevlig helg!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, så skönt att det är ordning men det lär bli stökigt igen. Men plötsligt händer det!
   Ja du… De där som ska pruta för de måste köra en bit, knäppgökar.
   Det blev en tur till i mataffären…

 3. annika68 Says:

  Trillade in på denna bloggen … 🙂

  Hedemora ja. Därifrån är jag.. men inte fasiken såg man nått från Hedemora i Kalifat.
  Mycket irriterande 😣

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Och vi, som bott i Järna, blev förvånade när vi kände igen oss!
   Kul att du kikade in och givetvis hoppas jag att du kommer tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: