Snö, finbesök, vind och lite oro

Ny vecka, nya tag!

20200227_073903

Finbesök
Förra veckan kom ju äldste sonen upp hit. Lite för att jobba och lite för att lämna in sin leasingbil som avtalet gått ut på. Givetvis är det precis den dagen som vintern tycker att NU är det dags för snö. Mycket snö.
Så eftersom logistiken den morgonen krävde tre bilar så och sonens chef tyckte att han behövde hjälp precis innan vi skulle ge oss av var det jag som fick sopa fram de där tre bilarna. Men allt löste sig och under helgen har snön töat så fort att man nästan kunde se det och nu är det så gott som snöfritt igen.

20200227_150118

Aj
Med snö kommer torr luft och direkt så fick jag en självspricka på tummen. Alltid samma ställe och alltid gör det skitont.
Fick tips om ringblomssalva så sådan är beställd.

IMG-20200301-WA0000

Akututryckning
I lördags åkte mellansonen ut till sin båt i Stegeborg och insåg att den senaste tidens blåst slitet av presenningen på hans båt… Och snöandet fyllt den med snö… Han skottade ur alls snö, åkte och köpte ny kraftigare presenning och igår åkte T ner och hjälpte honom att få på den. Inget man kan göra själv, båda var helt slut i armarna när de var klara. Nu hoppas vi det håller bättre. Eller inte blåser.

IMG-20200228-WA0006

Låda
Nere i Växjö mår äldste sonen och hans R:s katter prima. Speciellt när man kan sitta i en låda. Eller så klämmer de ner sig båda i den. Knasiga katter. Vill ni så kan ni följa dem på Instagram, där heter de @sleepingfloof

Virus
Är ni rädda för Corona-viruset? Jag är nog inte det men när en man i fredags stod framför mig i en kö och när han nös halvt vände sig om och nös RAKT PÅ MIG, ja då blev jag lite fundersam. Har ju ingen aning om vart han varit osv. Inser ju att det inte är så stor sannolikhet att han bär på viruset. Sedan kan man ju fundera på hans beteende…
Dock är det två söner som funderar desto mer. Både äldste och yngste ska på fredag flyga till USA för att bygga respektive jobba på en mässa. I dagsläget inga fall i Nevada men de ska båda mellanlanda på två flygplatser var. Och båda har astma så lite i riskgruppen vid ev smitta.

20200302_105033

Be om lov
Idag har jag skickat in vårt bygglov. Känns bra men inser att vi verkligen inte är där än. Detta lär ta tid för vi råkar ju bo i ett hus med den strängaste kulturmärkningen, litet q…
Vi hade möte med kommunen förra veckan och mest då för att reda ut vad de vill ha in osv. Har redan ställt in mig på att det inte blir i sommar, mest för att inte bli för besviken.

semla

Semla?
Blev det någon semla i veckan som gick? Vi avstod och köpte prinsessbakelse istället!
Har ätit ett par semlor redan i år och då hembakta.

Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen; har hunnit handla mat, jaga efter rismjölk i tre butiker och har på köpet fått huvudvärk.
Sedan dags för middag och sånt!
Men solen skiner och det är +8 ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: