Vassa saker och beslut

Fåglarna kvittrar här utanför och skolan mittemot har studiedag så lugnt hos mig idag! Hade jag vetat det i morse hade jag nog somnat om men vanligtvis är det ingen idé för alla skolbarn väsnas rejält när de går till skolan på morgonen.
Nåja!

Olika beslut
Det blir lite om Corona-viruset den här veckan med, och troligtvis inte sista gången innan eländet är över…
I fredags morse skulle ju äldste- och mellansonen flyga till Las Vegas för att båda jobba på en stor entreprenad-mässa. De ena för att bygga monter och sedan åka hem och den andre för att jobba på mässan och vara där längre tid.
Kvällen innan bestämde dock äldste sonens företag att de inte skickar något folk till mässa pga viruset och därmed ställer in sitt deltagande på mässan. Enormt beslut som tagits emot väl bland anställda men kostar företaget mängder av pengar.
Och mellansonen då? Inget inställt för honom och han är just nu i Vegas och åker hem i morgon igen. På flyget dit var det ungeför 30% av platserna på planet som var upptagna och det var rejält med mat till alla, typ ”vill du ha mer efterrätt/frallor/dubbla portioner”.

Stort mörkertal
Och yngste sonen då? Ja, han råkar ju bo i den delstat, Washington, som drabbats värt och med flest dödsfall… Känns så där men han är inte orolig även om det med stort sannolikhet kommer dyka upp fall i hans lilla stad inom någon vecka.
Han säger också att mörkertalet är enormt i USA för folk har inte råd att testa sig eller att stanna hemma i karantän. Ett test ska tydligen kosta $350… Så tack Trump för att du tog bort Obamas sjukvårdssystem.
Just nu känns det beslut som vi tog i höstas om att inte resa till USA i år som bra men det innebär nog också att sonen som pratat lite om att ev ta sig till Sverige i sommar inte gör det. Risken finns ju att han inte släpps in igen om USA anser Sverige som ett riskområde.

Rasar
En punkt till om viruset, sedan får det räcka för den här veckan!
Äldste sonen och jag delar ofta tips om investeringar och fonder och man kan lätt hålla sig för skratt just nu… Allt rasar men det är bara att sitta lugnt i båten och hålla tummarna för vänder gör det, frågan är bara när.

Screenshot_20200309-113859_Chrome

Husjägarna
Ja! De är tillbaka! Mina absoluta favoriter Kirstie Allsopp och Phil Spencer!
Har ni aldrig sett detta program, som heter Location location location på engelska, så gör det. Det är inte bara husjakt utan mycket humor, omtanke och gnabbande!

Inte som jag tänkt mig
För drygt en månad sedan skickade jag in mina knivar för slipning. Samma företag som vanligt och inte det där stora som gör reklam mest hela tiden, nej ett litet familjeföretag på Kungsholmen i Stockholm som är betydligt billigare, har samma koncept och gör ett kanonjobb med knivar!
Men det här gången tog det tid, tyvärr. Inget som jag kan lasta de som slipar för utan Postnord. Japp, de SLARVADE bort mina knivar… Fyra stycken från Global plus min kära tygsax… Nu har detta egentligen inte gått ut över mig mer än att det tagit lite tid för de som slipar knivarna tyckte inte det var mitt fel och ersatte oss med nya knivar! Borde ju vara Postnord som skulle erbjuda det men icke. Nu väntar jag bara på saxen men den ska dyka upp den med. Och de där två vi stått ut med under tiden har åkt ner i kökslådan!

Idag skiner solen här och det är +11! Finns hopp om vår tidigt i år! Och ett säkert tecken är redan här sedan ett par veckor; gatorna sopas! Rekordtidigt!

Annons

10 svar to “Vassa saker och beslut”

 1. Christina Says:

  Ja, visst är det lite läskigt med Corona viruset! Min man är också på samma mässa i Las Vegas, han flög in i dag från Pennsylvania där vi bor. Jag hoppas din son klarar sig från Corona! Affordable care act, dvs Obama care, finns fortfarande kvar så har han den försäkringen ska han kunna få hjälp. Här i Pennsylvania har de slopat kostnaden för att testa sig om man är sjuk. Problemet i dagsläget är att det inte finns tillräckligt med tester framtagna, förhoppningsvis kommer det snart fler! Hoppas dina pojkar slipper bli sjuka och får den hjälp de behöver oberoende vilken typ av försäkring de har!
  Christina

  • Brysselkakan Says:

   Aha! Trodde det var helt borta efter att Trump rört om. Tack för förklaringen. Sonen i WA har försäkring via univ men vet faktiskt inte om denna typ av prover mm ingår, vi diskuterade mest de som har noll skydd alls och han är rätt upprörd över det.
   Mellansonen som byggt monter i Vegas flyger hem i kväll. Lite kul att din man också är där! Det var ju meningen att äldste sonen och alla de kollegor han har som också mellansonen känner skulle ses och umgås, nu blev det inte så. Vet att du bott i USA men trodde ni var i Tyskland nu och inte tillbaka i USA. Letade fram gamla kommentarer och läste på!

   • Christina Says:

    Ja, det ar mycket osanningar och rykten om hur det fungerar I det stora landet! Och visst ar det forfarligt med de som ar oforsakrade. Tyvarr ar aven Affordable Care act for dyrt for manga. Och, japp vi ar tillbaka I USA efter bara ngt ar I Tyskland!

   • Brysselkakan Says:

    Och så gjorde Trump så ni är instängda i ert eget land och skyller allt på ” det utländska viruset från Europa”. Och världens aktiemarknad rasade totalt.

 2. Stella i Italien Says:

  En hälsning från Italien. Nu är hela landet ”protected area”. Vi får leva med stränga restriktioner för att begränsa smittospridning. Regeln att man alltid skall hålla sig på minst en meters avstånd från andra människor har en deprimerande effekt. Ig år stod jag i kö utanför vårt apotek. Alla höll avståndet. Vad som saknades var det vanliga småpratet mellan de väntande kunderna om väder och vind och annnat oviktigt. Jag lyckas inte hitta ord för att beskriva den annorlunda atmosfären. Idag skiner i alla fall solen med full styrka.Stella i Italien

  • Brysselkakan Says:

   Läste det… och förstår att det känns konstigt med alla dessa regler. Och inget småprat. Men hjälper det är det ju värt allt omak!
   Solen skiner faktiskt här med! Och fåglarna kvittrar!

 3. Annika Says:

  Visst är det oroväckande med viruset. DET är det, det går inte att förneka. Det naggar i mig lite hela tiden. Inte så mycket för egen skull, men för mina flädrars och för min moster. Skulle de få det …
  Nej, kan inte tänka tanken ut …
  OCH visst, jag har också funderat över sommaren. Jag planerar ju att åka som alltid, men vem vet … vem vet …
  Christina ovan bor i USA, i PA :-)
  Som C skriver, det finns inte tillräckligt med tester framtagna. Vi år se hur det går när det kommer fler fall, för det kommer det att göra. Hur de går tillväga med stängningar etc.
  USCH.
  Samtidigt blir jag trött på hypen och ffa på alla rykten, men det skyller vi media för, och även sociala medier. GAAAH!!!
  KAN dock tänka mig att det var gott om utrymme på planet, haha. Se där, en guldkant ;)
  K ska komma hem till ett bröllop i april, men vi får se hur det går med DEN saken nu.
  Jaja, det är bara vänta och se. Tvätta händer i sinne och undvika det man kan …

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det är mycket som blir om och men just nu. Jag hoppas verkligen det går att bromsa framfarten men än tror jag vi inte ens ser början på detta virus, tyvärr. Ikväll (min natt) flyger sonen i Vegas hem och det känns bra. Första fallet i Södermanland kom igår… men de berättar inte var pga sekretess. T har krismöten dagligen på jobbet och sonen i WA förbereder för undervisning online.
   Och ja, det naggar i mig hela tiden också. Skulle min pappa få det är det illa, han har kronisk sjukdom i sina lungor och redan nedsatt på så sätt.
   Bara att hoppas på det bästa och förbereda sig på det värsta.

 4. Lise-Lotte Lindgren Says:

  Vilket företag på Kungsholmen? Bor på Kungsholmen OCH har slöa knivar. 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: