Söta saker och totalt mörker

Finns det någon som INTE tänker på virus stora delar av sin dag just nu? Tror inte det, tyvärr.
Men här hos mig blir det i alla fall en lista! Dock inte riktigt fri från virus…

IMG-20200315-WA0004

Söt
Mitt i allt elände kanske en söt kissekatt kan får er att le? Detta är Kyros som ska flytta hem till äldste sonen, hans flickvän och Athena och Sasori om sex veckor.
Japp, det blir alltså en tredje katt och jag börjar inse att de är på väg att bli en familj med många katter!

Lokalt stöd
Allt detta med Corona och att väldens ekonomi just nu är på väg nedåt i ett rasande tempo slår hårt mot många. Och kanske mer än vi anar. Här i stan är två asiatiska restauranger stängda sedan förra veckan, oklart varför men skulle inte ett smack förvåna mig om folk undviker att äta där just för att det jobbar asiater där… Som om de skulle vara mer smittade än andra. Helknäppt men verkar vara så på fler ställen. Såg tex i helgen bilder från matbutiker där det var slut på alla frusna grönsaker utom Kinamix. Tror folk på fullt allvar att de grönsakerna kommer från Kina?
Nä, jag uppmanar er till att stödja lokala butiker och restauranger nu, risken är stor att många går under annars. Och vill du inte äta på restaurang kanske du kan hämta mat? Eller köpa ett presentkort som du använder senare och som ger inkomst nu till det företaget? Många bäckar små!

Goda!
Och på tal om mat! Vi äter ju inte potatis här hos oss; jag gillar det inte och T tål inget som innehåller potatis. Så när jag såg dessa rotfruktsstrips på Willys tänkte jag att det måste vi ju testa! Supergoda! Jag saltade och pepprade innan de åkte in i ugnen och strödde också Grana pandano-ost över. Och T, som saknar strips i bland, var helt lyrisk efteråt!
Dessa kommer vi köpa igen helt klart!

Mörker
Nu ett helt annat mörker än världsläget! I åtta år har jag haft mörkläggningstyg till vårt sovrumsfönster liggande, köpte det samtidigt som jag köpte gardintyger vi har där. Men sedan har det blivit liggande. Men i helgen så sydde jag gardin av det, fick hjälp av T med att fixa det på plats för den typen av tyg är väldigt tungt.
Och bra blev det! Visserligen har vi mörkläggningsrullgardin men det slinker ju in ljus runt om men nu! Becksvart!

IMG-20200313-WA0006

Stopp
I fredags städade äldste sonen deras badrum och inser att det är stopp i golvbrunnen i duschen. Kul att ägna sig åt sånt en fredags kväll men med husmorsknep, dvs salt, bikarbonat, ättikssprit och hett vatten löstes det värsta upp och sugkoppen tog det sista.

Nu ska jag sätta mig i soffan, njuta av solen som lyser in och läsa lite innan det blir dags för att börja med middag och förbereda morgondagens luncher.
Ha en fin dag och försök hitta positiva saker istället för att grotta ner er i virus-snack för mycket.

Annons

4 svar to “Söta saker och totalt mörker”

 1. Cecilia Says:

  Ja det är inte det lättaste att tänka på något annat än detta jäkla virus! Här är ju alla skolor,restauranger och caféer stängda och alla affärer är stängda på helgen. Nu blir det lockdown from 12.00 imorgon så får väl se vad det innebär men man ska iallafall få gå ut och handla mat. Jag är inte jätteorolig för själva viruset ( även om jag till viss del tillhör en riskgrupp ) men det medför sig ju en massa tråkigheter men som det sägs: This too shall pass! Vädret ser iallafall ut att bli bättre så det är ju positivt.

  • Brysselkakan Says:

   Det surrar i huvudet hela tiden med tankar kring viruset. Vi kan röra oss fritt än så länge men det kan ändras fort. Och allt hamstrande… galet och man får jobba hårt för att inte dras med när det är tomt på hyllorna i matbutiken.
   Men vi får kämpa på!

 2. Annika Says:

  Jag vet, tankarna upptar en från morgon till kväll. Vaknar man på natten börjar de surra igen. Det är en overklig värld, och en läskig värld. Stressen och osäkerheten är värst. OCH tanken på ekonomin och K (som inte har ngn inkomst alls) … och allting. Efterföljderna. FY fan, rent utsagt. Just nu känns det som om saker och ting sker timme för timme. Man kan inte ens planera en vecka fram i tiden. NÄR ska toppen nås? Såg att du haft en bra handling idag på affären (insta), ska själv bege mig tidigt på fredag. You brave new world. Inser också att jag mer och mer nu inser att det inte blir ngn resa hem för mig i sommar.
  Men mest tänker jag kanske på mina fldrar, moster och på de följder detta för med sig ekonomiskt för världen. Precis, hör uppmanar de folk att beställa mat från favoritrestaurangerna. Antigen för ”delivery” eller ”pick up”. Vi kan inte längre sitta på vare sig cafeer eller restauranger. HUR många ska inte dyka under nu som kämpat med sina små företag och firmor? Usch, vill bara gråta.

  • Brysselkakan Says:

   Jo, det är så svårt att se ljuspunkter i detta… Men jag ska försöka hitta något positivt varje dag, det måste vi nog för att överleva det här mentalt.
   Förstår din oro för K och släkt i Sverige, kan så väl känna igen känslan då ju vår yngste är i USA och mellansonen har noll jobb just nu (dock lön som tur är, i alla fall än så länge).
   Och det är verkligen från timma till timma; kan man handla i morgon? Vaknar man och är sjuk? Ska man stanna inomhus i karantän? Det går ju inte veta… Tur att vi har trädgård för även om vi skulle hamna i karantän kan vi ju gå ut i den utan att träffa andra.
   Bara att kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: