Nya tider, nya rutiner

Så var det då första dagen på T:s permittering. Detta känns konstigt för oss båda; jag ska ha honom hemma här dagligen och han ska inte till jobbet. Han får inte jobba, så inget sittande vid datorn inne på vårt kontor. Morgonen har gått till att fixa grupper i Whatsapp så de kan hålla privata kontakter igång, troligtvis väldigt viktigt för folks välmående! Och nu är T nere i verkstaden och grejar med toppen till båtmotorn. Vi tänkte ta den här tiden av ledighet till att fixa sånt som släpat efter.

Vi har också bestämt oss för att lägga planerna för tak och vind på hyllan ett tag. Två anledningar: vi får verkligen inte igenom det vi vill pga att huset är kulturminnesmärkt och måste tänka om. Och så som ekonomin i världen, och privat sparande, ser ut nu vill vi avvakta och inte spendera. Dock kommer vi nog hyra in en skylift i sommar och byta stuprör och hängrännor. De ser numera mest ut som såll…

En annan sak vi funderat på helgen:
Varför vet vi ingen som är smittad? Det skrivs om x antal smittade, x antal döda, mörkertal för att Sverige inte testar alla och så vidare.
Men ingen vi känner sitter hemma i karantän.
Är det så att vi verkligen inte känner någon smittad eller vågar folk inte berätta? Man blir ju i princip fast hemma då och mycket i livet blir krångligt. Svårt att veta.

Har i helgen haft kontakt med vänner vis sms och mail, både i Sverige och utomlands och alla mår bra, kämpar på med livet och anpassar sig efter gällande regler där just de bor. Vi pratade med sonen i USA i går och han har haft spring break veckan som gått. Mesta tiden har gått till att förbereda inför denna veckan då all undervisning blir online. Inte så stor skillnad för honom då halva den klassen han undervisar i sitter i Portland och han redan kör undervisningen online. Men för många andra lärare är det desto större utmaning så i veckan som gått har han haft flera föreläsningar och lärt ut hur de ska göra. Stor omställning för många och sonen hoppas nu bara att alla system ska klara detta.

Utanför stojar skolbarnen som vanligt, de har rast just nu, bilar kör förbi och om jag bara kopplar bort alla tankar på Corona så känns allt precis som vanligt.
Men det är det ju inte.

Var rädda om varandra, håll avstånd och tvätta händerna.

Annons

2 svar to “Nya tider, nya rutiner”

 1. Annika Says:

  Det är verkligen en konstig tid. En helt ofattbart overklig tid för oss alla. OCH snabbt gick det. Normalt ena dagen till fullkomlig svärta nästa.
  Du och T har nya rutiner nu. Tror nog ni kommer att hitta er lunk efter ett tag.
  Precis, viktigt att hålla kontakten nu via tex WhatsApp etc. Smart, smart.
  Klokt också att inte hålla på med större renoveringar etc i dessa tider. Det kan gott vänta.

  Nej, jag känner inte heller ngn som är sjuk. ÄN så länge. Skulle jag bli sjuk i corona skulle jag tala om det.
  Så läskiga tider. Oroad för ffa de äldre i min familj. DEN tanken väger tungt hos mig.

  ÄLSKAR att höra vardagsljud nu. En granne har takläggare här, och deras bankande och sågande känns fint att höra. Det känns bra att höra golfare på banan. Och att se sopbilen köra förbi känns tryggt.
  ALLT som har med vardagen att göra känns bra.

  B, ta hand om er bägge. OCH skriv!! Känns så bra att kolla in hos sina bloggvänner nu. OCH tack för instakonversationen i helgen. Kändes så bra!!

  • Brysselkakan Says:

   Vardagsljuden är verkligen uppmuntrande just nu! Sånt som störde innan känns befriande nu.
   Vi får alla hitta nya rutiner och sätt att leva. Gillar kreativiteten hos folk som detta ger!
   Tack själv för ”samtalen” i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: