April och promenad med avstånd

Onsdag och första april. Hoppas folk har vett att inte driva med Corona så det går över styr…
Senaste veckan i punktform!

20200327_153445

Torra händer
Alltså… allt detta tvättande gör ju inte underverk på huden på händerna direkt. Går åt en hel del handkräm här hemma. Vi använder oss av två olika från Weleda: Skin food och Sea Buckthorn. Den första är rejält fet och den andra går superlätt in i huden men båda riktigt bra.
Och så går det åt en hel del tvål, fick fylla på igen.

20200327_151501

Mer kräm
Har sedan några år en favorit bland fotkrämer! Lite svår att hitta i Sverige men jag lyckades denna gången, förra gången fick en kompis i Tyskland vara mellanhand.
Man märker resultat direkt!

Mindre
Det här med att hela tiden skrota runt hemma ger mindre tvätt. Vi två skitar inte ner så mycket kläder normalt heller men nu börjar det bli löjligt lite!

Kanske tur i oturen?
Tänkte i helgen på hur deprimerande det skulle varit om detta viruset slagit till i oktober… Tänk att genomlida allt detta under årets mörkaste och gråaste tid? Nu är det i alla fall ljusare, mer sol och våren är på G.

Går inte
Ni vet ju att jag läser mycket men nu… det går inte. Jag börjar men tappar koncentrationen snabbt. För mycket annat som snurrar i skallen helt enkelt. Och så svårt att koppla bort.

Igen…
Ni minns säkert mellansonens axel? Den han opererade i april 2018. Hans andra axel, som han valde att inte operera direkt efter den andra, är ju också skadad pga att den hoppat ur led och i helgen så hände det för tredje gången. Han avstyrde en misshandel och blev tacklad in i en dörrkarm. Den andra killen fick åka polisbil iförd handbojor.
Så igår var sonen och jag i Stockholm (en för övrigt väldigt tom stad) och besökte den läkare som gjorde OP sist. Högst troligt blir det OP inom någon vecka. Och ja, de opererar fortfarande på den kliniken.
Inte kul men han inser att han måste göra det förr eller senare och nu är kanske ändå en bra tidpunkt då han ändå är permitterad på halvtid och kan vara lagad och redo för arbete till slutet på juli.

Med distans
Igår kväll träffade jag bästa fd hyresgästen C och vi tog en sakta promenad med avstånd mellan oss. Hon är pga jobb fast här i veckorna och åker bara hem till Stockholm på helgerna och vem vet hur länge det funkar; blir hon sjuk stannar hon här och blir maken i Stockholm sjuk stannar hon också här. Hennes arbetsuppgifter inom kommunen har ändrats och hon koordinerar just nu personalen inom äldreomsorgen så det finns folk överallt hela tiden och jagar ersättare vid sjukdom.
Och denna promenad med samtal behövde vi båda. Prata av sig lite.

Dags att fixa lunch till T och mig, han är i verkstaden och grejar med båtsaker.
Hoppas ni har det bra, mår bra och får dagarna att gå utan allt för mycket oro för framtiden, vilket jag vet är svårt att inte ha.

20200329_155318

Avslutar med bild från promenadstråket nere vid Mälaren, någon av de som röjde sly i vinter var kreativ!

Annons

4 svar to “April och promenad med avstånd”

 1. Annika Says:

  Händerna blir så torra! JAG vet, får smörja in dem hela tiden. Tycker dina pumpar är så söta!!
  JA!! JAG håller med dig. TACK och LOV att det är april och inte oktober. Det känns ändå ”snällare” att det slår till nu och inte under den mörka årstiden.
  Visst är det svårt att koncentrera sig just nu, det är det. Paraplyet finns liksom alltid där, det svarta, svarta.
  Fasiken med din son och axeln, för j-gt. MEN tur i allt elände att ha får op snart. men ändå, det hade ju aldrig behövt hända.
  Ta hand om er där hemma. Det som en gång lät som floskel är nu verkligen MENAT ur folks hjärtan!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja visst är de! Gillar våra tvålpumpar som hängt med i snart tio år tror jag.
   Bara för att jag skrev att det är tur att detta helvete sker nu när det är ljust så läste jag att Folkhälsomyndigheten tror att det kommer en andra våg i HÖST…
   OP, inte kul men han har ställt in sig på det och då går det nog lättare.
   Ta hand om dig du med.

 2. Annika Says:

  Jag vet, den andra vågen ja … DET är precis det vi inte behövde få höra nu :-/ MEN, vi får tro att den blir mildare. Verkligen TRO det. Vi måste …

  • Brysselkakan Says:

   Ja, verkligen. Men jag räknar med att hela detta året går rakt ner i soporna. Mest orolig för jobben för sönerna och maken, tänk att bli arbetslös i dessa tider… Mardröm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: