Ny månad och ny lista

Så är april slut och det har blivit maj. Varje månad som går tar oss ett steg närmare det som ska vara normalt liv. Vad nu det är.

20200430_135640

Bassäng
I veckan som gick byggde T och jag en bassäng till drevet på båten. Detta för att kunna varmköra den så T kunde slutdra allt i motorn efter renoveringen av toppen. Så vi gjorde en ram av gammalt virke, la i dubbel presenning som skruvades fast upptill och fyllde på med vatten. Vi var lite oroliga om det skulle hålla för trycket från vattnet men det funkade! Sedan kördes motorn i 30 minuter och T kunde dra åt det som skulle dras åt.
Vi lyckades också tömma den via baksuget i vattenslangen då vår tomt lutar ner till uteförrådet och en golvbrunn.

20200501_130937

Säsongens första
Och jag har redan fått stanna för säsongens första broöppning! Det är från 1 maj som den regelbundet öppnas varje hel timme från 06-22 och så är det fram till 15 oktober, i övrigt får man anmäla att man vill ha öppning.

Ingen större skillnad
I lördags fyllde jag år, 51 blev det tydligen. Och i dessa tider kan man ju tänka att det blev annorlunda men nej. Visserligen hade vi en tanke om att åka till Bryssel ungefär kring denna dagen men det blev ju inte av och det var aldrig ens bokat. Istället hade jag en dag för mig själv hemma och åt nybakade scones med lemoncurd och jordgubbar till lunch. Äldste sonen ringde och grattade och några kort damp ner i brevlådan i god tid innan. T var i Örebro och spelade golf och när han kom hem hade han mellansonen med sig och bakelser! Tydligen en lokal specialitet som heter Killevippen (eller Tjillevippen och tydligen finns på fler ställen trots allt). En slags chokladklädd maräng med vispgrädde och smörkräm i. Gott!

Promenad med prat
Idag har jag hunnit med att träffa bästa fd hyresgästen C, vi tog en promenad med avstånd och massor av prat! Man får ju hitta lösningar så man kan ses även i dessa tider.

Nu ska jag kura ihop mig i soffan, blev lite frusen på promenaden, och läsa lite.
Ha en fin kväll!

Annons

2 svar to “Ny månad och ny lista”

 1. Annika Says:

  Tyckte det var trevligt att se ditt #bronochjag på Insta. Kändes normalt och bra, haha. OCH du fyllde år och fick äta det där otroligt goda bakverket som jag också såg på insta. DET låter som ngt för mig. ÄLSKAR maränger och grädde.

  KUL med distansprommis också. DET funkar ju bra. Det är härligt att träffa ngn vän under denna tid. OCH inte bara via länk, utan på riktigt.

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Ja, det är ju rätt normalt att jag hamnar i broöppning!
   God bakelse och jag tror du också skulle älska min favorit jag brukar fika på i Bryssel, den är enbart maräng, grädde och mörk choklad.
   Promenaden var trevlig och kul att ses, vi har ju gjort det en gång innan och det lär väl bli fler gånger innan detta är över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: